Evenimentul Zilei > Monden > Veste-bombă: Parcul de distracţii Disney World se redeschide
Veste-bombă: Parcul de distracţii Disney World se redeschide

Veste-bombă: Parcul de distracţii Disney World se redeschide

Disney World îşi redeschide porţile în plină pandemie. Criticile nu au întârziat să apară.

Disney a lansat o campanie de sensibilizare folosind personajele filmului „Incredibilii”. O parte din parcul de distracţii Disney World a fost redeschisă după patru luni de zile de blocare, în plină pandemie, într-o rapidă accelerare în Florida, care înregistrează în fiecare zi mii de noi cazuri de coronavirus.

Câteva sute de persoane au făcut coadă sâmbătă dimineaţa înainte de deschiderea Magic Kingdom, una dintre suprafeţele publice de primire cu Animal Kingdom. EPCOT şi Hollywood Studios vor urma exemplul începând de miercuri într-un ansamblu gigantic care este de două ori cât Manhattanul.

Rezervări şi măsuri

Toţi vizitatorii prezenţi sâmbătă şi-au rezervat biletele, pentru a permite Disney să controleze numărul de persoane în parc şi să facă posibilă distanţarea fizică. Deja pentru luna iulie nu mai sunt disponibile bilete.

Gigantul de distracţii a instituit un sistem important pentru a ţine seama de riscurile răspândirii coronavirusului. A fost deci prevăzută testarea temperaturii la intrare, fiecare purtând obligatoriu mască, omniprezenţa distribuitorilor de geluri hidroalcoolice şi distanţa minimă de 2 m în faţa oricărei atracţii sau în interiorul magazinelor. Disney a lansat de asemenea o campanie de sensibilizare a oamenilor utilizând personajele filmului Incredibilii.

Critici pe reţelele de socializare

Firma a abandonat, până la noi ordine, desfăşurarea faimoaselor parade care de obicei permit celor mari şi celor mici să se amestece cu personajele universului Disney, dar a şi interzis focurile de artificii seara.

Pe reţelele de socializare mulţi au criticat hotărârea de redeschidere a parcului în timp ce Florida trăieşte în mijlocul unei accelerări a pandemiei. Statul sud-estic al Statelor Unite a înregistrat 10.383 noi cazuri în ultimele 24 de ore, deloc departe de maximul istoric înregistrat pe 4 iulie, 11.458 cazuri şi 95 de noi decese.

Guvernatorul republican Ron DeSantis hotărâse relaxarea încă din 4 mai, înaintea majorităţii statelor SUA. Directorul American Institute of Infectious Diseases, Anthony Fauci, a declarat joi că Florida a declarat relaxarea înainte ca toţi indicatorii de sănătate publică să dea semnalul verde.

Ron DeSantis a contestat acest „diagnostic” afirmând că decizia sa era justificată de situaţia contaminărilor din vremea respectivă. La sfrşitul lui iunie, guvernatorul a făcut pasul înapoi şi a ordonat reluarea stării de alertă în tentativa de a limita răspândirea virusului, dar datele privind contaminarea au continuat să crească, notează 20minutes.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: