Evenimentul Zilei > Social > Veste-bombă! Jeff Bezos vrea să cumpere cea mai puternică televiziune prin cablu
Veste-bombă! Jeff Bezos vrea să cumpere cea mai puternică televiziune prin cablu

Veste-bombă! Jeff Bezos vrea să cumpere cea mai puternică televiziune prin cablu

Șeful Amazon și proprietarul Washinton Post, Jeff Bezos, intenționează să cumpere cea mai puternică platformă digitală, a dezvăluit Fox Business Network.
Jeff Bezos, fondatorul Amazon a pus ochii pe CNN. În prezent rețeaua de televiziune americană prin cablu este deținută de WarnerMedia. Compania a fost achiziționată de AT&T în 2019.
Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Forbes la 180 de miliarde de dolari, intenționează să-și continue investițiile în media, ca dovadă şi planul de a cumpăra postul cu cea mai puternică platformă digitală.

Jeff Bezos, șeful Amazon și proprietarul Washington Post, vrea să cumpere CNN

În anul 2013, Jeff Bezos a achiziționat ziarul Washington Post, cu 250.000.000 de dolar. În prezent, miliardarul de 56 de ani tatonează piața și este interesat să achiziționeze  unul dintre cele mai celebre canale: CNN.

Compania care deține CNN, WarnerMedia, a declarat recent faptul că încearcă să își reducă forța de muncă cu mii de angajați, pentru a putea micșora costurile pe fondul pandemiei COVID-19.

Bezos vrea să construiască un imperiu media

Jurnalistul de la Fox News, Charles Gasparino, a postat pe Twitter faptul că fondatorul Amazon este pe cale să își creeze un imperiu:

“Este șeful Amazon și proprietarul Washington Post, Jeff Bezos, pe cale să creeze un imperiu media? Investitorii vorbesc despre posibilitatea ca Bezos să cumpere CNN. AT&T vrea să scape din active din cauza datoriei masive în urma tranzacției cu TimeWarner”, a scris jurnalistul.

Surse autorizate au declarat pentru Fox Business că AT&T ar dori să vândă CNN, deoarece achiziția de la TimeWarner, afacere de 85 miliarde de dolari, a lăsat grupului o datorie considerabilă.
Cu toate acestea, senatorul Josh Hawley, care face parte din subcomisia Comitetului judiciar pentru grupul antitrust, politica în domeniul concurenței și drepturile consumatorilor, a reacționat pe Twitter: Un singur cuvânt: Nu.

Cu toare restructurările şi problemele cauzate de coronavirus: CNN este pe profit

CNN este o companie profitabilă, în ciuda ratei de rating în comparație cu alți jucători importanți din domeniu, precum Fox News și MSNBC. Acest lucru ar putea face totuși o entitate potențial atractivă pentru achiziționare.

Potrivit lui Rich Greenfield, analist tehnologic, „Nu este șocant să vezi că această corporație dorește o expunere mai mică la știri, dar sunt puțin surprins că CNN ar fi singurul activ care ar trebui vândut, având în vedere că au o platformă digitală mult mai puternică decât restul proprietăților lui Turner, scrie moneycontrol.