Proteste în faţa conacului lui Jeff Bezos. Angajaţii îl amenință cu ghilotina? VIDEO

Proteste în faţa conacului lui Jeff Bezos. Angajaţii îl amenință cu ghilotina? VIDEO
Protestatarii au creat o ghilotină în faţa conacului lui Jeff Bezos și au cerut salarii mai mari pentru angajaţii de la Amazon, după ce valoarea netă a averii lui Bezos a depășit 200 de miliarde de dolari.


Este un protest inedit cu o ghilotină în fața casei lui Jeff Bezos, după ce averea celui mai bogat om de pe planetă a depășit  suma de 200 miliarde de  dolari. Manifestanţii cer dublarea salariilor la Amazon.

Peste 100 de manifestanți s-au adunat joi în faţa conacul lui Jeff Bezos, Washington, DC, și au construit o ghilotină în afara porţii sale pentru a protesta asupra salariilor muncitorilor Amazon.

Protestul a venit a doua zi după ce valoarea netă a lui Bezos a depășit 200 de miliarde de dolari devenind cea mai  mai bogată persoană din istorie, potrivit Forbes. Averea sa a crescut cu aproximativ 85 de miliarde de dolari din ianuarie, stimulată de creșterea veniturilor Amazon pe fondul pandemiei COVID-19.

Un videoclip postat pe Twitter de un reporter din Washington Examiner  îl arată pe Christian Smalls, un critic vocal al Amazon, care îndeamnă compania să dubleze salariul minim de 15 dolari pe oră la 30 de dolari pe oră, în urma îmbogăţirii lui Bezos. Acţiunea a fost organizată de către Congress of Essential Workers, o asociaţie înfiinţată de către Smalls.

Oferiți un motiv bun care să arate că nu merităm un salariu minim de 30 de dolari… când acest bărbat face 4.000 de dolari pe secundă, a spus Smalls.

Smalls a fost concediat din depozitul Amazon Staten Island după ce a cerut standarde de siguranță mai bune pe fondul pandemiei. De atunci, el a condus multiple proteste care vizează Amazon și Bezos, inclusiv un protest din 10 august în afara clădirii de birouri din New York.

Pe timpul  pandemiei COVID-19 i-a determinat pe unii angajați Amazon să vorbească despre condițiile de muncă. Vânzările au înregistrat 88,9 miliarde de dolari în al doilea trimestru al anului 2020, un record pentru companie. Nu este clar dacă ghilotina protestatarilor avea o  lamă adevărată şi dacă era funcțională, infomează businessinsider.

Publicat in categoriile: Eveniment
Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook