Evenimentul Zilei > International > După refuzul CNN a venit rândul Fox News, NBC şi Facebook să ŞTEARGĂ spotul electoral al lui Trump
După refuzul CNN a venit rândul Fox News, NBC şi Facebook să ŞTEARGĂ spotul electoral al lui Trump

După refuzul CNN a venit rândul Fox News, NBC şi Facebook să ŞTEARGĂ spotul electoral al lui Trump

Hotărârea a fost luată după ce însuşi CNN refuzase să transmită filmuleţul de campanie. În mesaj se comparau migranţii care încercau să intre în SUA cu nişte criminali, iar televiziunile americane au decis să fie cenzurat. Surpriza vine din partea Fox News care l-a susţinut pe Trump.

Un video rasist, prea rasist pentru a putea fi transmis la televiziune: NBC, Fos News şi Facebook au hotărât să oprească punerea în undă a unui video electoral dorit de Donald Trump, care are ca temă imigraţia. În fruntea acestei hotărâri a fost CNN, care a refuzat transmiterea filmului, fiindcă s-a considerat puternic discriminatoriu. CNN a fost apoi urmat de toate celelalte, inclusiv emiţătorul FOX, care în mai multe ocazii l-a sus ţinut pe preşedinte: ''După o ulterioară analiză, Fox News a retras ieri spotul care nu va apărea pe Fox News Channel sau Fox Business Network'', a afirmat Marianne Gambelli, şefa compartimentului vînzări de publicitate a companiei.

În film, se face o asemănare între un criminal mexican şi caravana migranţilor care traversează Mexicul în tentativa de a ajunge în SUA. Referirea era la povestea lui Luis Bracamontes, un bărbat intrat ilegal în SUA şi acuzat că a ucis 2 agenţi de poliţie. În mesajul publicitar, apare apoi şi acuzaţia adusă democraţilor că au deschis porţile Americii pentru criminali.. La rândul său, preşedintele s-a apărat susţinând că nu ştie nimic. ''Îmi spuneţi nişte chestiuni despre care habar n-am, avem multe spoturi care funcţionează. Multe chestiuni sunt ofensive, întrebările voastre de asemenea'', a spus magnatul jurnaliştilor care-l încolţeau cu întrebări privitoare la spot.

Legat de alegerile intermediare de astăzi, se pronostichează un Congres majoritar democrat şi un Senat majoritar republican, dar partida încă nu e jucată, Donald Trump are mereu un as în mânecă ca şi la prezidenţiale, titrează Huffingtonpost.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.