Evenimentul Zilei > Actualitate > Avertisment NAȚIONAL dat de o VEDETĂ. Păcăleala GLOBALĂ care te lasă fără câteva SUTE de EURO într-un MINUT
Avertisment NAȚIONAL dat de o VEDETĂ. Păcăleala GLOBALĂ care te lasă fără câteva SUTE de EURO într-un MINUT

Avertisment NAȚIONAL dat de o VEDETĂ. Păcăleala GLOBALĂ care te lasă fără câteva SUTE de EURO într-un MINUT

Mircea N. Stoian și-a anunțat fanii pe pagina sa de socializare că este posibil ca ei să fie păcăliți, în urma unor apeluri pierdute pe telefon din țări îndepărtate.

Mai exact, dacă se primește un apel pierdut de la anumite numere, Stoian își anunță prietenii să nu sune înapoi, fiind vorba de o escrocherie care îi va costa scump pe cei care apelează numărul.

 

”MARE ATENȚIE!

Dacă primiți un ”apel pierdut” de la numere de telefon care încep cu 0881, 0882, 0883, NU RĂSPUNDEȚI ÎNAPOI. Numere sunt al unei companii din Taiwan care din asta face milioane de euro în toată lumea. Apelul se blochează pe deschis și până resetați telefonul ca să-l închideți și să anulați apelul sunteți buni de plată câteva sute de euro. Am primit și eu unul ieri. Costurile pe care le veți avea la final de lună sunt imense.

CITEȘTE ȘI DA SHARE LA TOȚI PRIETENII TĂI DE PE FACEBOOK LA CARE ȚII.

Mulțumesc”, a scris Mircea N. Stoian.

În ultima perioadă tot mai multă lume primeşte apeluri ciudate cu prefix din afara României, de la persoane care pretind că „te vor pune în legătură cu un director financiar”. Aceasta este o ţeapă menită să îţi umfle factura de la telefon. Foarte mulţi români au povestit pe reţelele de socializare că sunt apelaţi cu numere ”ciudate” din afară: unele cu prefix de Europa de Est, altele din Chad, Maldive, Algeria, Mali, Maroc sau Guineea.

Sfatul este următorul: dacă vă sună telefonul cu număr necunoscut şi o voce prietenoasă vă roagă să rămâneţi pe linie, va trebui să închideţi repede, pentru că totul face parte dintr-un plan de fraudare. Dacă "vocea prietenoasă" promite că o să vă pună în legătură cu un director financiar, şi vă roagă să aştepţi sau, mai rău, să sunaţi înapoi dacă legătura se întrerupe, în momentul în care veţi face asta, apelul va fi suprataxat.

Companiile de telefonie au recomandat clienţilor să nu răspundă sau să nu apeleze înapoi, luând în calcul existenţa unor înşelăciuni, inclusiv o reţea specializată în atacuri informatice. Mai mult, autoritățile au dezvăluit că momentan nu au nicio soluție împotriva acestei înșelătorii.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: