Evenimentul ZileiActualitateVechiturile aviaţiei ruseşti IAU FOC la decolare. Cum arată BOMBARDIERUL NUCLEAR care a făcut RUSIA de RUŞINE | GALERIE FOTO

Vechiturile aviaţiei ruseşti IAU FOC la decolare. Cum arată BOMBARDIERUL NUCLEAR care a făcut RUSIA de RUŞINE | GALERIE FOTO

Vechiturile aviaţiei ruseşti IAU FOC la decolare. Cum arată BOMBARDIERUL NUCLEAR care a făcut RUSIA de RUŞINE | GALERIE FOTO
Un bombardier strategic de tip Tupolev-95 a ieşit, luni, de pe pistă, în timp ce se pregătea să decoleze din Rusia.

  SUA mută DECISIV! Cum arată vehiculul aerian HIPERSONIC care ÎNGROZEŞTE Moscova | FOTO şi VIDEO 

Un motor care a luat foc ar fi fost cauza accidentului, în urma căruia membrii echipajului au fost răniţi, conform Business Insider.

"Accidentul a avut loc în timpul unui zbor de antrenament pe aerodromul Ukrainka, în regiunea Amur, (luni) la ora locală 17.00 (17.00, ora României)", a anunţat Ministerul rus al Apărării.
Avionul de tip Tu-95, capabil să transporte bombe nucleare, "a ieşit de pe listă în timpul accelerării", a precizat ministerul, adăugând că la bordul aeronavei nu era muniție.

“În timp ce încercau să se îndepărteze de avion, mai mulţi membri ai echipajului au fost răniţi şi au fost transportaţi, ulterior, la spital”, a declarat un reprezentant al ministerului.

O comisie specială din cadrul Comandamentului Forţelor aeriene s-a deplasat la faţa locului pentru a investiga incidentul și a decis ca întreaga flotă de bombardiere de tip Tu-95 să rămână la sol până la finalizarea anchetei.

Acesta este cel de-al doilea incident în care este implicat unabombardier Tu-95 în decurs de doi ani. În 2013, un astfel de bombardier a fost avariat de un incendiu izbucnit chiar lângă cabina piloţilor.

Tu-95 este un avion rusesc care a intrat în folosinţa armatei sovietice în urmă cu 60 de ani.


 AVIOANELE care au SCHIMBAT regulile jocului. Cum arată BESTIILE TERIBILE care pot să declanșeze IADUL pe pământ | GALERIE FOTO
Accesează: