SUA mută DECISIV! Cum arată vehicului aerian HIPERSONIC care ÎNGROZEŞTE Moscova | FOTO şi VIDEO

SUA mută DECISIV! Cum arată vehicului aerian HIPERSONIC care ÎNGROZEŞTE Moscova | FOTO şi VIDEO

Oamenii de ştiinţă din cadrul Laboratorului de Cercetare al Forţelor Aeriene americane lucrează împreună cu aripa de cercetare a Pentagonului pentru proiectarea şi producerea unui vehicul aerian hipersonic, care poate zbura cu o viteză de cinci ori mai mare decât cea a sunetului, fiind capabil să transporte sisteme de ghidaj şi alte materiale.

  AVIOANELE care au SCHIMBAT regulile jocului. Cum arată BESTIILE TERIBILE care pot să declanșeze IADUL pe pământ | GALERIE FOTO

 

X-51A Waverider a fost testat cu success în 2013, când un avion B-52H l-a lansat de la altitudinea de 15.000 de metri. Vehiculul hipersonic a atins viteza de 4,8 Mach în 26 de secunde, iar când a ajuns la altitudinea de peste 18.000 de metri, a ajuns la o viteză de 5,1 Mach.

Ne puteți urmări și pe Google News

“X-51A Waverider a demonstrat că putem fabrica un motor cu reacţie care să poată fi lansat de un avion şi care să atingă viteze hipersonice. A fost capabil să zboare cu o viteză de peste 5 Mach, înainte de a rămâne fără combustibil”, a declarat cercetătorul-şef din cadrul proiectului, Mica Endsley.

“După 240 de secunde, cât a funcţionat pe bază de combustibil, vehiculul a continuat să transmită date telemetrice până în momentul în care s-a prăbuşit în ocean. Până în momentul impactului au fost colectate 370 de secunde de date”, se arată într-un comunicat al Forţelor Aeriene.

Cercetătorii au declarat că vehiculul va intra în dotarea aviaţiei americane până în 2023, iar planurile Forţelor Aeriene americane nu sunt văzute cu ochi buni de Moscova, care repune pe tapet o serie de proiecte abandonate, din lipsă de fonduri şi de specialişti, după prăbuşirea URSS.

  RUSIA rescrie istoria! Cele 4 MINCIUNI pe care VLADIMIR PUTIN le spune constant. Care este ADEVĂRUL | GALERIE FOTO