Vaticanul, reconstruit la Hollywood

Vaticanul, reconstruit la Hollywood

După ce Biserica Catolică le-a interzis producătorilor filmului "Angels an Demons" să filmeze nu numai în cetatea Papei, ci şi în bisericile din Roma, oraşul Sfântului Scaun va fi reconstruit la Hollywood, potrivit telegraph.co.uk.

Decizia echipei de producţie a peliculei "Angels and Demons", continuarea filmului "Codul lui Da Vinci", a venit după ce Vaticanul i-a interzis luna trecută să filmeze în toate bisericile din Roma, pe motiv că acest lucru este "o ofensă adusă lui Dumnezeu" şi că filmul "aduce prejudicii sentimentelor religioase".             Romanul "Angels and Demons", care stă la baza acestui film, are în centrul acţiunii un grup straniu, Iluminati, care încearcă să ia controlul asupra papalităţii. Acţiunea se desfăşoară în Vatican şi în două biserici din Roma. În ambele lăcaşe de cult, cardinali şi preoţi sunt mutilaţi cu simboluri misterioase. Părintele Antonio Truda, parohul Santa Maria del Popolo, a spus că "nici nu intră în discuţie" să permită filmarea unor astfel de scene în biserică.             Astfel, Ron Howard a hotărât să construiască o replică a Vaticanului la Los Angeles şi a spus că speră că publicul nu va putea să facă diferenţa dintre real şi fals.

De asemenea, producătorii s-au hotărât să folosească fostul palat regal de la Caserta, lângă Napoli, pentru scene care ar trebui filmate în interiorul Vaticanului.             Filmul "Angels and Demons" va fi lansat în primăvara anului viitor.

Sursa: Mediafax

Ne puteți urmări și pe Google News

(16:21)