Vasile Dâncu: "Marii noştri lideri" sunt CAPTIVI ai BARONILOR LOCALI

Vasile Dâncu: "Marii noştri lideri" sunt CAPTIVI ai BARONILOR LOCALI

Liderii partidelor politice au fugit de Bucureşti în această campanie din cauza fricii de competiţie şi, în felul acesta, s-au predat baronilor locali, a căror influenţă va creşte, este de părere sociologul Vasile Dâncu.

Baronii locali au câştigat lupta cu centrul, în condiţiile în care personajele centrale ale politicii se mută la ei în teritoriu. "Le acordă protecţie, îi fac din nou deputaţi sau senatori şi, prin asta, marii noştri lideri sunt deja captivi",iar rezultatul este că Bucureştiul nu mai este capitala politică a ţării, a declarat acesta pentru ziare.com.

"Pare că politica noastră este nomadă, umbla cu cortul. O politică de camuflare şi rapt, care are ca deviză: Muşcă şi fugi!", a comentat el. "Majoritatea liderilor noştri sunt lideri fără electorat, nu au reuşit să se apropie de oameni, să articuleze programe. Majoritatea politicienilor sunt migratori, ei nu caută să se identifice cu teme, proiecte sau publicuri. Fiecare se crede un star. Folosesc doar televiziunea pentru a comunica cu populaţia. Mass-media mediază legătura, dar este doar un substitut şi nu aşa se clădeşte o relaţie", a criticat social-democratul politicienii români.

"Acum, se pare că baronii au câştigat lupta cu centrul, în condiţiile în care mută personajele centrale în zona lor de baştină. Le acordă protecţie, îi fac din nou deputaţi sau senatori şi, prin asta, marii noştri lideri sunt deja captivi".

Ne puteți urmări și pe Google News

Încercând să găsească o parte bună în aceste evoluţii, Dâncu spune că ascensiunea baronilor ar putea duce la o descentralizare reală a României, fapt de care liderii locali sunt sincer interesaţi. "Dacă centrul vieţii politice româneşti se mută la Alexandria (nu la bibliotecă) este semn că lucrurile se schimbă şi că evoluţiile politice viitoare vor produce mari clivaje regionale. Pur şi simplu, pare o pierdere simbolică a a greutăţii Capitalei în economia puterii din România", a comentat el.