"Eu nu am auzit să vorbească despre congres, chiar am citit cu atenţie lucrul acesta. Noi vom ajunge la o concluzie, care va fi cea mai bună pentru partid, la momentul potrivit. Nu am avut o astfel de discuţie, deocamdată, niciuna. O să vedem exact cum stau lucrurile. Cea mai bună soluţie pe care o vom găsi va fi cea cu care vom merge", a spus Blaga, precizând că liberalii sunt preocupaţi de desemnarea premierului. 

Despre ideea anunţată de Bolojan privind unificarea funcţiei de preşedinte la nivel central, înainte de parlamentare, Blaga a spus că "este părerea domniei sale". 

"Eu nu cred că este nevoie de un congres în această perioadă, când trebuie să ne pregătim de cu totul şi cu totul alte lucruri", a adăugat Blaga. 

La rândul său, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a menţionat că în şedinţa BPN nu a existat nici măcar un coleg care să deschidă acest subiect al unificării funcţiei de preşedinte. 

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, declarase săptămâna trecută că o preşedinţie unică la nivel naţional ar semnala încheierea fuziunii dintre PNL şi PDL.