Evenimentul Zilei > Actualitate > Varianta „dublu mutantă” face ravagii. Groparii ard mormane de cadavre. Crematoriile se înfundă. Imagini de Apocalipsă
Varianta „dublu mutantă” face ravagii. Groparii ard mormane de cadavre. Crematoriile se înfundă. Imagini de Apocalipsă

Varianta „dublu mutantă” face ravagii. Groparii ard mormane de cadavre. Crematoriile se înfundă. Imagini de Apocalipsă

Sistemul de sănătate al Indiei se prăbușește în timp ce varianta „dublu mutantă” străpunge țara şi face ravagii. De data aceasta oamenii de ştiinţă sunt depăşiţi deoarece boala atacă tinerii sub 45 de ani.

Tabloul este de nedescris, parcă ar fi Apocalipsa. În imagini vedem cum groparii ard mormane de cadavre pentru a ajuta cuptoarele din crematorii care se înfundă din cauza utilizării 24 din 24 de ore.

Noua variantă indiană Covid-19 are două mutații despre care oamenii de știință se tem că ar putea permite evitarea vaccinurilor. Se crede că această variantă B.1.617 se răspândește mai ușor și ar putea fi mai letală faţă de alte tulpini.

Medicii din India spun că pacienții sunt semnificativ mai tineri decât în ​​primul val, cu două treimi sub 45 de ani, şi se confruntă cu o „severitate crescută”, în special la plămâni, inimă și rinichi. 

În toată India, crematoriile funcționează non-stop, crăpând coșurile și topind cadrele de fier

„Până luna trecută incineram 20 de cadavre pe zi. Dar de la începutul lunii aprilie ardem peste 80 de cadavre în fiecare zi”, a declarat un angajat la Crematoriul Ramnath Ghela.

Alte 259.170 de cazuri au fost înregistrate marți, cea mai mare rată zilnică din lume, și 1.761 de decese, cea mai mare cifră zilnică din țară, după ce a apărut o nouă variantă de Covid, denumită „dublu mutantă”, despre care oamenii de știință se tem că ar putea păcăli parțial vaccinurile.

La începutul anului, India a crezut că a învins pandemia

Măștile de protecție și distanțarea socială au fost anulate iar oamenii au avut voie să se adune în număr mare la festivaluri, slujbe religioase, mitinguri electorale și meciuri de cricket.

Iar acum, spitalele din India, se luptă cu lipsa de oxigen, ventilatoare și paturi. Medicii au început să avertizeze că sunt copleșiți, inclusiv de un nou fenomen – pacienți mai mult tineri.

Medicii din Delhi spun că două treimi dintre pacienți au sub 45 de ani, în timp ce în Mumbai, medicii spun că văd copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani infectaţi cu noua varinată.

OMS: Numărul morților de Covid crește alarmant. 5,2 milioane pe săptămână

Peste 5,2 milioane de cazuri noi au fost înregistrate săptămâna trecută, cel mai mult într-o singură săptămână de la începerea pandemiei, a declarat marți directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a avertizat că pandemia accelerează, în ciuda programelor de vaccinare: „Au fost necesare nouă luni pentru a ajunge la 1 milion de decese, patru luni pentru a ajunge la 2 milioane și trei luni pentru a ajunge la 3 milioane de decese”, a spus directorul OMS.