Evenimentul Zilei > International > Boris Johnson anulează călătoria în India. Noua mutaţie face ravagii. Numărul infectărilor şi deceselor au explodat
Boris Johnson anulează călătoria în India. Noua mutaţie face ravagii. Numărul infectărilor şi deceselor au explodat

Boris Johnson anulează călătoria în India. Noua mutaţie face ravagii. Numărul infectărilor şi deceselor au explodat

Boris Johnson a anulat călătoria sa în India după avertismentele pe care le-a primit cu privire la noua variantă extrem de periculoasă care, în opinia experților, este o „extrem de îngrijorare”.
Boris Johnson urma să ajungă în India luni, 26 aprilie, după ce vizita, programată iniţial în ianuarie, fusese deja amânată din cauza situaţiei grave a epidemiei în Marea Britanie. Informația, pe care o dă Independent, vine în urma anunțului că New Delhi a intrat în lockdown deoarece spitalele „au atins limita” şi nu mai fac faţă numărului de cazuri care a explodat.
India a raportat un nou record de infectări, 273.810 de cazuri în 24 de ore. În capitala New Delhi, cel mai afectat oraş din ţara cu 1,3 miliarde de locuitori, autorităţile au decis să impună de luni seară un lockdown de o săptămână. Și numărul morţilor a crescut, numai duminică s-au confirmat 1.620 de decese cauzate de virusul ucigaș.

Într-o declarație comună, cele două guverne au spus: „Având în vedere situația actuală a coronavirusului, premierul Boris Johnson nu va putea călători în India săptămâna viitoare.

Anunț de ultim moment. Boris Johnson anulează călătoria în India

„În schimb, primii miniștri Modi și Johnson vor vorbi spre sfârşitul lunii pentru a conveni și a lansa planurile lor ambițioase pentru viitorul parteneriat dintre Marea Britanie și India. Vor rămâne în contact permanent dincolo de acest lucru și așteaptă cu nerăbdare să se întâlnească personal mai târziu în acest an”, se arată în comunicat.

Varianta Covid-19 care a apărut pentru prima dată în India și a fost detectată săptămâna trecută în Marea Britanie este de așteptat să devină o „variantă de îngrijorare”, spun oamenii de știință, şi solicită interdicții de călătorie din ţară dar şi din afata ţării.

Danny Altmann, profesor de imunologie la Imperial College din Londra, a declarat la Good Morning Britain că escaladarea variantei indiene a virusului la una „ îngrijorătoare” va duce la trecerea Indiei pe „lista roșie” a guvernului.

India a raportat 273.810 noi infecții luni, cea mai mare creștere zilnică de la începutul pandemiei. Decesele au înregistrat un record de 1.619 la 178.769.

Dar Delhi este orașul cel mai afectat, confirmând zilnic mai multe cazuri decât Mumbai în ultimele zile, iar spitalele se luptă pentru a interna pacienți pozitivi Covid în Delhi și în alte orașe afectate grav, precum Mumbai, Lucknow și Ahmedabad, scrie independent.