Evenimentul Zilei > Social > Vaporașe pe Bega. TImișorenii au de săptămâna asta și transport public pe apă
Vaporașe pe Bega. TImișorenii au de săptămâna asta și transport public pe apă

Vaporașe pe Bega. TImișorenii au de săptămâna asta și transport public pe apă

Joi, 4 octombrie, va începe transportul public în comun pe Bega, Timișoara devenind astfel primul oraș din România care oferă cetățenilor acest mijloc inedit de transport.

“Începere transportul public cu vaporetto pe canalul Bega. În această săptămână vom da drumul acestui subsistem al sistemului de transport public, pe apă, cu vaporetto, și asta se va întâmpla joi. Prima cursă, la ora 07:43, va pleca din stația Mihai Viteazu. Din 3 august, de când am dat startul curselor de agrement, au circulat foarte mulți cetățeni cu vaporașele, de ordinul zecilor de mii. În fiecare zi circulă 400, 500 de cetățeni. Avem un grafic pe care STPT o să-l prezinte pe site-ul companiei, care arată ora sosirii în fiecare stație, precum și ora plecării din fiecare stație. Vor circula trei vaporașe în timpul săptămânii, în intervalul 07:30 – 18:00. (…) Sâmbăta și duminica se va circula în regim de agrement, cu un singur vaporaș. Dacă cererea va fi mai mare, dar suntem într-un sezon în care nu ne așteptăm la cerere prea mare, probabil în primăvară cererea va crește, atunci în această perioadă vom pune un singur vaporaș la dispoziție. Dacă cererea va fi mai mare, vom face suplimentarea de rigoare”, a explicat Nicolae Robu în cadrul conferinţei de presă de marți.

Pentru o călătorie cu vaporașul, timișorebnii vor plăti 1 leu, adică jumătate din prețul unei călătorii cu tramvaiul sau autobusul. Biletele se vor vinde la bordul vaporașelor. Primăriua Timișoara a cumpărat șapte vaporașe cu aproximativ două milioane de euro.

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: