Evenimentul Zilei > EVZ Play > Val Vâlcu: „Sunt mirat că pandemia asta nu s-a întâmplat mai devreme”
VIDEO

Val Vâlcu: „Sunt mirat că pandemia asta nu s-a întâmplat mai devreme”

Val Vâlcu a declarat în emisiunea „Dosare de presă”, la EvZ TV, că țările care vor ieși mai repede din pandemia de coronavirus, vor fi cele în care populația se va vaccina anti-covid în masă.

În mod surprinzător, Val Vâlcu a afirmat în emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro, că se aștepta ca această criză sanitară mondială să se întâmple mai de mult.

„Ce mă miră pe mine în pandemia asta este că de ce a venit abia acum. Erau condițiile, traficul, avioane, defrișări. Prin defrișări intrăm în contact cu maimuțe care au Ebola prin Africa, cu pangolini, cu zibetele alea, sunt un fel de pisici, de mamifere, care le bagă cafea pe gât, o mănâncă și o fermentează…

Sunt mirat că pandemia asta nu s-a întâmplat mai devreme. A fost în 2009, ne-a șuierat glonțul pe la ureche. Mai țineți minte ce înjura lumea în 2009? „Băi, ne-au păcălit! Ne-au speriat” A fost o gripă (Gripa A(H1N1) sau gripa porcină, n.e.), atunci existau medicamente, a venit repede și vaccinul”, a declarat jurnalistul.

Țările în care populația se va vaccina anti-covid vor scăpa mai repede

Cum vede Val Vâcu evoluția și sfârșitul pandemiei de coronavirus? Jurnalistul consideră că societățile puternice sunt cele care în care oamenii au încredere unii în alții.

„Acum, că există mijloace farmacologice, adică vaccinul și anticorpii Regeneron pe care i-a luat Trump, vor fi țări… Să luăm așa, câteva puteri, la nivelul Antichității… De ce s-au dezvoltat? Cum au înflorit? În primul și în primul rând, igiena. Că au introdus-o cu religia, adică nu mănânci carne de porc sau că trebuie să te speli,…

La fel și acum. Vor fi țări în care populația înțelege, se va vaccina, se duce frumos la vaccinare și scapă mai repede. Și vor fi aglomerări de ăștia de antivacciniști, fără încredere: n-au încredere unul în altul. Cum pot să explic de ce unele societăți sunt mai dezvoltate, merg mai bine, mă rog, sărace, bogate, dar se descurcă mai bine? Păi trebuie să ai încredere unul în altul. Să punem toți bani… Bursa, „(de exemplu, n.e.), e o dovadă de mare încredere. Dai acțiuni sau firme pe acțiuni, e o convenție, e o treabă de mare încredere. Nouă asta ne lipsește, în primul rând: încrederea. Invidia ne domină. Și aici o să stăm mai prost. Pentru că o să se vaccineze mai puțin, o să tragă de ei…

Astea cu „să-mi explice”, „să vedem…” sunt formule de alint. Domnule, știi cum funcționează airbag-urile mașinii? Ți-a explicat cineva? Nu! Te încrezi în niște specialiști care ți-au zis că de acolo vine. Domnule, eu vreau să văd un anti-vaccinist de ăsta, că-l mușcă un câine sau o vulpe. Dacă nu-i mai prinzi să le faci analizele… Nu se vaccinează nici de turbare? S-ar putea să lase mofturile când…”, a mai spus jurnalistul.

Acesta a mai spus că este uimitoare fervoarea tipic religioasă a celor care se opun vaccinării anti-covid, dar care, de fapt, nu cred în Dumnezeu. Opoziția lor ține, de fapt, de conjunctură, de un principiu, nu de o credință din suflet.

„În comunitățile astea din America, în care se refuză vaccinarea, sunt pe bază religioasă. Mai moare o rudă, două. Din nouă copii, mor trei. Ok. Dar măcar omul e împlinit sufletește. Domnule, s-a rugat. A făcut ritualul, fiecare din ce religie și sectă e. Sunt comunități religioase. Oamenii au cugetul curat, să zicem. Dar, la noi, antivacciniștii sunt și cu paguba, adică și cu îmbolnăvirea, și sunt și atei. Adică, singura lor credință pe lumea asta este să n-ai încredere în niște soluții medicale! Că altă credință n-au. Dar se manifestă cu fervoare religioasă”, a explicat Val Vâlcu.