Evenimentul Zilei > EVZ Play > EvZ. TV. „Dosare de presă”. Maria Coman, jurnalista de Breaking News
VIDEO

EvZ. TV. „Dosare de presă”. Maria Coman, jurnalista de Breaking News

O nouă zi de marți, o nouă ediție a emisiunii „Dosare de presă”. Invitata lui Mirel Curea este Maria Coman, jurnalista care a făcut din ruj manifestul „jurnalistelor rujate” de la TV.

În urmă cu 10 ani, preşedintele Traian Băsescu declara că „Românii zilnic sunt minţiţi. O să vedeţi fete rujate cu ochii cât cepele: Se reduc salariile, să le aducem bani, bănişorii lor. Bănişorii acestor oameni sunt bani pe care nu-i producem”.

Maria Coman a transformat această declarație într-un manifest. Și-a început emisiunea de la Antena 3 rujându-se, în timp ce pe ecran apăreau şi imaginile cu discursul preşedintelui Băsescu, care vorbea despre „fetele rujate”.

„Acum că am rezolvat şi problema rujului putem să vorbim, minţind evident, despre faptul că salariile bugetarilor rămân şi anul viitor mici”, au fost cuvintele Mariei Coman care au intrat în istorie.

Istorie va face și ediția acestei emisiuni a „Dosarelor de presă”. Veți descoperi care este noua pasiune a Mariei Coman, cum a schimbat-o rolul de mamă, ce schimbări profunde a produs pandemia de coronavirus la nivel mondial sau care este diferența dintre meseria de jurnalist „de teren” și cea de jurnalist „de studio”.