Tabarac susține că la Biroul Național au fost trimise listele pentru alegerile parlamentare, în altă formă decât au fost votate.

Din această cauză, consilierul a spus că va depune o plângere penală pentru fals şi uz de fals.

De asemenea, primarul comunei Gradiştea, Petre Andrei, şi primarul comunei Surdila Greci, Ionel Meiroşu, au anunţat public că demisionează din Biroul Judeţean interimar al PNL Brăila, tot pe fondul nemulţumirilor generate de întocmirea listelor pentru alegerile parlamentare.

Asta după ce PNL pare c-a epuizat resursa internă la Brăila propune „un fost PRM-ist, un bătăuș și un apropiat al clanurilor locale”, iar liberali vechi au fost trași pe „linie moartă” și pe locurile fruntașe, eligibile, „au fost puși oameni de o calitate îndoielnică”.

Demisionarii consideră că le liste a fost pus un „fost PRM-ist, un bătăuș și un fost apropiat al clanurilor locale, în timp ce liberali vechi au fost „trași pe linie moartă”.

Motivul pentru care liberalii au plecat din partid

„Având în vedere faptul că, la şedinţa în care ar fi trebuit validate listele pentru Parlamentul României, ni s-a cerut aprobarea pentru ca cea mai mare parte a listelor să fie completată cu persoane după încheierea şedinţei, precum şi alte aspecte procedurale care nu au fost respectate, am luat decizia de a contesta validitatea şedinţei CDJ a PNL Brăila de ieri, 15.10.2020.

Tot astăzi voi depune o plângere penală pentru fals şi uz de fals în ceea ce priveşte trimiterea listelor către Biroul Naţional în altă formă decât cea votată. Acestea au fost completate ilegal cu persoane care, în conformitate cu calendarul pentru alegeri, nu s-au înscris în competiţia pentru un post de parlamentar.

Sunt deja mai mulţi colegi, inclusiv primari, care au renunţat la funcţiile din partid în semn de protest faţă de modul ‘pe persoană fizică’ în care este condus partidul. Ţinând cont de toate aceste aspecte, îmi depun demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale PNL Brăila. Rămân membru de partid şi o persoană ataşată valorilor liberale.

Am încredere că decizia finală cu privire la organizaţia PNL Brăila se va lua cu faţa către toţi cetăţenii din Brăila”, a transmis Adrian Tabarac într-un comunicat de presă.

În urma şedinţei Biroului Permanent Judeţean al PNL Brăila din data de 14 octombrie, pe primul loc la Senat a fost votat Alexandru Bucălău, notar de profesie, intrat în Consiliul Judeţean în urma alegerilor locale din luna septembrie, iar la Camera Deputaţilor pe primul loc a fost desemnat consilierul judeţean Alexandru Popa, aflat la primul mandat în CJ Brăila, iar pe locul al doilea actualul deputat PNL de Brăila, Vasile Varga.