Evenimentul ZileiActualitateVaccinuri anti-Covid-19 irosite! Greșeala făcută de o asistentă din România

Vaccinuri anti-Covid-19 irosite! Greșeala făcută de o asistentă din România

Vaccinuri anti-Covid-19 irosite! Greșeala făcută de o asistentă din România
60 de vaccinuri anti-Covid-19 au fost irosite de o asistentă din Hunedoară după ce nu a respectat ciclul normal al serului.

60 de vaccinuri anti-Covid-19 au fost irosite luni la un centru din Petroșani.

O asistentă comunitară care lucra la centrul de vaccinare respectiv a greșit procedura de depozitare a serului. Ea a plasat cele 10 flacoane în congelatorul unității, și nu într-un frigider, așa cum prevăd instrucțiunile oficiale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sebastian Mezei, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dozele de vaccin fuseseră trimise la centrul de vaccinare din Petroșani încă de duminică.

S-a procedat astfel pentru că se dorea ca de luni dimineață să fie demarată campania de vaccinare în toate centrele din județ la aceeași oră, respectiv 8:00 AM.

Vaccinuri Covid-19 irosite de o asistentă din Hunedoara

„Asistenta de acolo, în loc să introducă flacoanele în frigider, le-a pus în congelator. Au stat, timp de 18 ore, la minus 19 grade Celsius.

Drept urmare, acele vaccinuri au fost compromise. Am fost nevoiţi să trimitem altele. În acest moment, se vaccinează persoanele programate.

Doar că acest lucru se desfăşoară cu întârziere”, a declarat directorul executiv al DSP Hunedoara, Sebastian Mezei.

Pentru a nu se „deregla” programul de vaccinare, dozele distruse de asistentă au fost rapid înlocuite cu altele noi.

Au fost aduse însă de centrul regional din Timişoara, unde este arondată DSP Hunedoara.

„Asistenta comunitară care a greşit procedura a fost exclusă din personalul centrului de vaccinare. Ea este angajata Primăriei Vulcan, DSP Hunedoara urmând să transmită o notificare către administraţia locală.

Se vor aplica sancţiunile care se impun în astfel de cazuri”, a mai menționat directorul executiv al DSP Hunedoara, scrie Agerpres.

Noi centre de vaccinare în Capitală

Prefectura Capitalei a anunțat că de miercuri vor fi deschise două centre cu 10 puncte de vaccinare, amenajate în cadrul Complexului Expozițional Romexpo.

CMBSU a aprobat schimbarea destinației unor spații în centre de vaccinare și anunță că de miercuri acestea se vor transforma în două centre de vaccinare, cu mai multe puncte.


Accesează: