Evenimentul Zilei > Actualitate > Vaccinul finanțat de Bill Gates a fost testat deja pe 40 de voluntari
Vaccinul finanțat de Bill Gates a fost testat deja pe 40 de voluntari

Vaccinul finanțat de Bill Gates a fost testat deja pe 40 de voluntari

Vaccinul Covid-19 în curs de dezvoltare în cadrul  Companiei americane Inovio a intrat în faza de experimentare pe om.

Coronavirus, pași mari pe frontul vaccinului

Vestea vine din Statele Unite, spre bucuria președintelui Donald Trump. După cum a raportat agenția de știri Adnkronos , vaccinul împotriva Covid-19 în curs de dezvoltare de către Compania americană de biotehnologie Inovio a intrat în faza de experimentare pe om, datorită aprobării Food and Drug Administration (Fda).

Aşadar, a sosit ok-ul pentru testări, finanțat în mare parte de fundația filantropică a fondatorului Microsoft, Bill Gates . Vaccinul (Ino-4800, nume provizoriu), a fost testat pe 40 de voluntari care au primit prima doză, şi care va fi urmată de o a doua peste 4 săptămâni, după cum a confirmat compania într-un comunicat.

„Acesta este un pas important înainte în lupta globală împotriva Covid-19 – a declarat Joseph Kim, președintele de la Inovio – fără un vaccin sigur și eficient, este probabil ca această pandemie să continue să amenințe vieți și mijloace de trai. Echipa noastră de cercetători, parteneri și finanțatori s-a mobilizat de când secvența genetică a virusului a devenit disponibilă la începutul lunii ianuarie și continuă să lucreze 24 de ore din 24 pentru a garanta mersul înainte rapid al lui Ino-4800″.

Când va începe producţia

„Producţia unui vaccin Covid-19 va începe în următoarele 12-18 luni – declară Richard Hatchett, director Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (Cepi). Nu este doar o provocare științifică, va necesita, de asemenea, noi  înţelegeri de colaborare între guvern și investițiile din industrie… mai este mult de parcurs, dar astăzi am ajuns la o etapă importantă în această călătorie….Studiul Ino-4800 faza 1, înrolează până la 40 de voluntari adulți sănătoși în Philadelphia, Pennsylvania (Școala de Medicină a Universității din Pennsylvania) și Kansas City (Centrul pentru Cercetări Farmaceutice), unde deja a început screeningul de potențiali participanți.

Stocurile au sosit

Fiecare participant va primi două doze de Ino-4800 la patru săptămâni distanţă, iar răspunsurile imunitare inițiale și datele privind siguranța studiului sunt așteptate până la sfârșitul verii. Datele preclinice au arătat rezultate promițătoare ale răspunsului imunitar pe mai multe feluri de animale,  relatează ilgiornale.