Evenimentul Zilei > International > Vaccinul anti-Covid al Rusiei, lansat în circuit public
Vaccinul anti-Covid al Rusiei,  lansat în circuit public

Vaccinul anti-Covid al Rusiei, lansat în circuit public

Rusia anunță lansarea, de marți, a propriului vaccin , Sputnik V, care înseamnă de fapt vaccinarea a 40.000 de voluntari din grupele de risc reprezentate de medici și cadre didactice.

Deşi e primul vaccin aprobat din lume, aceasta este o etapă necesară a testării, care ar putea dura cel puțin o jumătate de an, potrivit directorului științific al institutului care l-a dezvoltat.

Vaccinarea voluntarilor se înscrie în faza postomologare, a treia, a testelor clinice, după ce, conform specialiștilor ruşi, primele două faze au demonstrat că vaccinul produce anticorpi și nu are efecte nocive, deși este contraindicat anumitor categorii de persoane, scrie Rador.

La Moscova, unde s-au înscris deja 25.000 de voluntari, au fost desemnate în acest scop nouă clinici, iar de săptămâna viitoare, vaccinul, produs deocamdată în cantități reduse, va fi furnizat și în regiuni.

La rândul lui, ministerul rus al Învățământului a anunțat că în acest an școlar elevii nu vor fi vaccinați împotriva coronavirusului, recomandând, în același timp, în mod insistent, vaccinarea împotriva gripelor sezoniere.

Vaccinul Sputnik V, realizat de Centrul „Nikolay Gamaleya”, este primul vaccin anti-COVID din lume, omologat oficial.

După omologarea acestuia, luna trecută, în Rusia s-au vaccinat deja o serie de personalități publice, între care câțiva membri ai Guvernului și una dintre fiicele președintelui Vladimir Putin.

Pe de altă parte, autoritățile din Franța intenționează să înjumătățească perioada de 14 zile de izolare la domiciliu a persoanelor depistate pozitiv la testul de coronavirus, pe care francezii oricum nu o prea respectă. În plus, specialiștii au constatat că virusul se răspândește mai puțin după prima săptămână.

Această măsură și alte modificări ale politicii sanitare de gestionare a epidemiei vor fi discutate și decise vineri, în Consiliul de Apărare și Securitate Națională, prezidat de președintele Emmanuel.

Între timp, Spania a depășit 500.000 de cazuri de Covid-19  în săptămâna în care, treptat, în funcție de regiuni și vârstă, începe noul an școlar.

Potrivit datelor oficiale, zilnic se înregistrează aproape 8.000 de cazuri, dintre care aproximativ 40% sunt asimptomatice.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: