Spre deosebire de o altă  tentativă care a cauzat umflarea creierului atunci când a fost injectat în mușchii șoarecilor, noul vaccin a fost administrat prin injectarea acestuia în piele. Vaccinul nou, injectat în piele, declanșează celulele pielii pentru a produce un lanț de beta-amiloid cu trei molecule. Sistemul imunitar este apoi catalizat pentru a produce anticorpi pentru a combate beta-amiloidul.

Potrivit Daily Mail, Dr. Roger Rosenberg, director fondator al Centrului Alzheimer de la Universitatea din Texas Southwestern, a declarat ca noul vaccin "este punctul culminant al unui deceniu de cercetare care a demonstrat în repetate rânduri că acest vaccin poate fi folosit în mod eficient şi sigur împotriva  bolii Alzheimer. "El a adăugat:" Cred că ne apropiem de testarea acestei terapii la oameni".

Dr. Doris Lambracht-Washington a spus: "Dacă debutul bolii ar putea fi amânat chiar și cu cinci ani, ar fi enorm pentru pacienți și familiile lor. Numărul cazurilor de demență ar putea scădea la jumătate".