Evenimentul Zilei > Actualitate > Veste extraordinară în domeniul medicinei! Un nou vaccin ar putea reduce numărul cazurilor de Alzheimer la jumătate
Veste extraordinară în domeniul medicinei! Un nou vaccin ar putea reduce numărul cazurilor de Alzheimer la jumătate

Veste extraordinară în domeniul medicinei! Un nou vaccin ar putea reduce numărul cazurilor de Alzheimer la jumătate

Un nou vaccin împotriva Alzheimer dezvoltat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Texas Southwestern ar putea reduce, probabil, numărul cazurilor de demenţă la jumătate.

Spre deosebire de o altă  tentativă care a cauzat umflarea creierului atunci când a fost injectat în mușchii șoarecilor, noul vaccin a fost administrat prin injectarea acestuia în piele. Vaccinul nou, injectat în piele, declanșează celulele pielii pentru a produce un lanț de beta-amiloid cu trei molecule. Sistemul imunitar este apoi catalizat pentru a produce anticorpi pentru a combate beta-amiloidul.

Potrivit Daily Mail, Dr. Roger Rosenberg, director fondator al Centrului Alzheimer de la Universitatea din Texas Southwestern, a declarat ca noul vaccin "este punctul culminant al unui deceniu de cercetare care a demonstrat în repetate rânduri că acest vaccin poate fi folosit în mod eficient şi sigur împotriva  bolii Alzheimer. "El a adăugat:" Cred că ne apropiem de testarea acestei terapii la oameni".

Dr. Doris Lambracht-Washington a spus: "Dacă debutul bolii ar putea fi amânat chiar și cu cinci ani, ar fi enorm pentru pacienți și familiile lor. Numărul cazurilor de demență ar putea scădea la jumătate".