Evenimentul Zilei > Actualitate > Va fi o iarnă crâncenă pentru milioane de români. Vom scoate bani grei din buzunare
Va fi o iarnă crâncenă pentru milioane de români. Vom scoate bani grei din buzunare

Va fi o iarnă crâncenă pentru milioane de români. Vom scoate bani grei din buzunare

Bucureștiul nu a primit bani de subvenții pentru căldură, tensiunea dintre Florin Cîțu și Nicușor Dan este la apogeu, iar premierul spune că nu este vorba despre un sabotaj.

Primăria Capitalei nu va primi bani de la Guvern pentru subvenţiile de căldură pentru că nu a cerut ajutor financiar. Iar asta deși primarul general, Nicuşor Dan, afirmă că a trimis adresa la Guvern și a respectat „la sânge” pașii necesari.

Banii au fost împărțiți, joi, de Executiv. De exemplu, municipiul Timișoara a primit fonduri. Bucureștiul administrat de Nicușor Dan nu a văzut niciun leu. Neînțelegerile dintre primar și Florin Cîțu, premierul interimar, sunt vizibile.

Florin Cîțu a spus că nu îl sabotează cu subvențiile la căldură pe Nicușor Dan

Întrebat dacă este vorba despre un sabotaj, Cîțu a afirmat, vineri. „Nu este un sabotaj. Ați văzut acolo că au primit primăriile care au cerut. Hotărârea de Guvern a fost făcută în baza a celor care au venit prin prefecturi, este inițiată de Ministerul Dezvoltării, avizată de Finanțe. La mine vine lista finală, eu nu mă uit pe listă.

La Primăria Capitalei discuția a fost despre altceva. Una este despre gicagalorie și unde vor primi toate primăriile la fel, adică o parte din subvenție, și cealaltă discuție este despre achiziția Elcen, care nu se poate face din bani de la buget, se poate face prin împrumuturi”, a spus Florin Cîțu.

Fost primar al Capitalei, Gabriela Firea a vorbit despre această problemă delicată pentru locuitorii Capitalei. „“Performanță” de dreapta! Nicușor Dan i-a lăsat pe bucureșteni fără ajutor de la Guvern pentru căldura din această iarnă! Facturile vor fi mari pentru că Nicușor Dan a trimis TÂRZIU și SCRISĂ GREȘIT cererea către Guvern.

Gabriela Firea, fost primar general al Capitalei, reclamă pacostea care a căzut pe capul bucureștenilor

Capitala nu se află pe lista localităților care au primit bani din fondul de rezervă al Guvernului. Doar locuitorii din 31 de orașe vor răsufla ușurați la iarnă, nu și bucureștenii. Printre cele 31 de orașe care vor primi aproape 300 de milioane de lei de la Guvern sunt Timișoara, Iași, Constanța sau Drobeta Turnu Severin.

Bucureștiul, orașul cu cei mai mulți locuitori racordați la sistemul centralizat de termoficare, a primit ZERO lei pentru a trece de iarna care bate la ușă. Primarului general Nicușor Dan nu-i pasă de oameni, nu-i pasă de bucureșteni. Sunt 600.000 de apartamente racordate la sistemul de termoficare și aproape 10.000 de instituții (…)”, a spus Gabriela Firea într-o postare pe Facebook.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: