Urmează noi zile libere pentru bugetari. Hotelierii se pregătesc deja

Urmează noi zile libere pentru bugetari. Hotelierii se pregătesc deja Zile libere 2024. Sursa foto: Arhiva EVZ

După minivacanța de 1 Mai și de Paști, urmează noi zile libere pentru bugetari. Aceștia vor avea parte de trei zile de relaxare în plus, în perioada următoare.

Deși 1 iunie este recunoscută ca sărbătoare legală, în acest an cade într-o zi de sâmbătă.

Cu toate acestea, următoarea oportunitate de relaxare pentru români va fi de Rusalii, când aceștia vor beneficia de un nou weekend prelungit.

Urmează alte trei zile libere pentru români

Rusaliile marchează evenimentul coborârii Sfântului Duh asupra apostolilor lui Iisus și este considerată una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin, având loc la 50 de zile după Paște.

Ne puteți urmări și pe Google News

În anul 2024, ziua de Rusalii va fi sărbătorită duminică, pe 23 iunie, iar ziua următoare, luni, pe 24 iunie, va fi declarată zi liberă pentru bugetari. Această minivacanță este binevenită pentru angajații care își doresc să-și petreacă timpul alături de familie sau să se relaxeze.

În întâmpinarea acestor trei zile libere, hotelierii și celelalte unității de cazare au pregătit deja oferte pentru a-i atrage pe turiști.

Având în vedere că în luna iunie va fi cald, cel mai probabil, turiștii români se vor îndrepta spre litoral de Rusalii.

Litoral

Sursa foto: Arhiva EVZ

Minivacanța de Sfânta Maria

Următoarele zile libere din an vor fi pe 15 august, când are loc Adormirea Maicii Domnului. Această sărbătoare importantă pentru creștini va pica într-o zi de joi.

De altfel, ziua de vineri, 16 august, va fi punte.

În acest an, Sfântul Andrei, ce e sărbătorit pe 30 noiembrie pică într-o zi de sâmbătă, iar Ziua Națională a României, 1 Decembrie, într-o zi de duminică.

Asta înseamnă că de data aceasta românii nu vor mai beneficia de o minivacanță, ca în restul anilor.

calătorie

Sursa foto: Dreamstime.com

Românii vor beneficia de zile libere și în prima zi și a doua zi de Crăciun, care coincid cu o miercuri și respectiv o joi.

Așadar, va fi făcută legătura cu ziua de vineri, a treia zi de Crăciun, 27 decembrie. Astfel, românii vor avea un total de cinci zile libere consecutiv.