Evenimentul Zilei > Social > Update. Momente critice pentru Nelu Ploieșteanu. Anunțul făcut de medici
Update. Momente critice pentru Nelu Ploieșteanu. Anunțul făcut de medici

Update. Momente critice pentru Nelu Ploieșteanu. Anunțul făcut de medici

 Disperare în familia celebrului lăutar Nelu Ploieșteanu. Acesta a fost internat, bolnav de Covid, de urgență, la Spitalul Floreasca. Anunțul a fost făcut de jurnalista Mara Bănică pe o pagină de socializare.

Update: Medicii sunt extrem de rezervaţi în privinţa stării de sănătate a lui Nelu Ploieşteanu. În cazul său, saturaţia oxigenului este de 50%, iar plămânii sunt afectaţi în proporţie de 70%. El se află la Terapie Intensivă şi este intubat.

Update: Următoarele ore sunt critice pentru Nelu Ploieșteanu. Alertă la Spitalul Floreasca. Conform Antena 3, starea îndrăgitului artist s-a înrăutăţit în ultimele ore. Medicii care îl îngrijesc pe cântăreţ cred că următoarele ore vor fi critice pentru pacient.

Ştirea iniţială: Nelu Ploieșteanu, internat în stare gravă la Spitalul Floreasca. Potrivit primelor informații, plămânii cântărețului sunt afectați în proporție de 70 %.

„În urmă cu 2 minute am închis telefonul cu una dintre fiicele lui nea Nelu Ploieșteanu. Este intubat în stare extrem de gravă, bolnav de Covid, cu o saturație de 50% și cu plămânii afectați în proporție de 70%. Acest mesaj este un strigat disperat al familiei către medicii de la Floreasca, care în ultimele 24 de ore, stresați și obosiți pe bună dreptate, nu au găsit calea de a comunica cu fiica artistului, Aneta.

În astfel de momente, în care părintele tău se lupta pentru fiecare respirație, ai vrea să dai viață de la ține, doar că să trăiască. Dragi cadre medicale, va e greu de un an de zile în lupta voastră continuă. Dar puțină empatie și o vorba bună pot schimbă enorm starea unui om. Va mulțumesc”, a postat Mara Banică pe pagina sa de Facebook.

Într-o intervenție la Antena 3, Mara Bănică a spus că Nelu Ploieșteanu a avut probleme încă de la începutul săptămânii. El a fost inițial spitalizat pentru 24 de ore.

Cine este Ion Dumitrache, cunoscut drept Nelu Ploieșteanu

Ion Dumitrache, pe numele său real, s-a născut pe data 16 decembrie 1950 in Ciorani, Prahova. Cunoscut cu numele de scenă Nelu Ploieșteanu, este unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică lăutărească din România.

Muncește chiar de la 18 ani când a început să cânte în satul natal și când i-a murit tatal. Cu timpul a învățat să cânte și la pian și la acordeon.

A făcut armata un an și patru luni la Brașov, și la Timisoara. După armată, în 1970 s-a mutat în București la o rudă. A cântat 6 luni la acordeon la Teatrul de revistă Ion Vasilescu avându-l ca dirijor pe Ion Albeșteanu.

A cântat apoi la restaurantele Caraiman, Bulevard, Doina, Crama Domnească, Caru’ cu Bere.

În 1979 pleacă pentru prima oară într-un turneu în afară, cu Ansamblul Mugurelul (Franța, Italia, Belgia și Olanda).

Au urmat după aceea alte turnee în Italia, Spania și Germania. Pleacă câte 6 luni, după care alte șase luni rămânea în țară. Ultima plecare a fost în 1996 în Germania.

După 1990 a reușit să lanseze 18 albume. Nici nu-și mai amintește câte spectacole și turnee a avut.

A cântat între 1990 și 1998 la Șarpele roșu și la restaurantul Perla unde cântă și în prezent.

Nu a rămas în străinătate pentru a „readuce în actualitate muzica veche românească”

Nelu Ploieșteanu internat în stare gravă la Spitalul Floreasca. A avut de multe ori ocazia să rămână în străinătate dar a refuzat pentru că a dorit „să readucă în actualitate muzica veche românească”. Îi lipsea mult de tot familia dar trebuia să plece pentru că, tot de dragul familiei pleacă de fiecare dată – să o poată întreține.
Are cinci copii (patru fiice, un fiu) și doi nepoți. Fiul său, Mihai, a decedat în luna aprilie a anului 2018.

Cele mai importante colaborări pe care le-a avut au fost acelea cu actorii Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache. Pentru el a însemnat atât o satisfacție profesională cât și una sentimentală, potrivit Wikipedia.org.