Evenimentul Zilei > Actualitate > Unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume propune săptămâna de lucru de trei zile
Unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume propune săptămâna de lucru de trei zile

Unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume propune săptămâna de lucru de trei zile

Mexicanul Carlos Slim, al doilea cel mai bogat om din lume, susţine introducerea săptămânii de lucru de trei zile, cu un program de 10-11 ore pe zi, alături de o pensionare înaintată, scopul fiind îmbunătăţirea calităţii vieţii. De asemenea, miliardarul este de părere că o astfel de schimbare poate crea şi o forţă de muncă mai productivă.

Carlos Slim a făcut aceste declaraţii în cadrul unei conferinţe economice ce a avut loc în Paraguay. "Cu o săptămână de lucru de trei zile, vom avea mai mult timp pentru a ne realxa şi a ne creşte calitatea vieţii", a declarat mexicanul, potrivit The Guardian. Acesta a adăugat că cele patru zile care ar urma să fie libere vor fi foarte importante în găsirea unor noi activităţi de divertisment sau activităţi care să ţină oamenii ocupaţi.

În ceea ce priveşte vârsta de pensionare, Carlos Slim a declarat că acestea sunt principala cauză pentru speranţa de viaţă scăzută, motiv pentru care consideră că oamenii ar trebui să se pensioneze la 70-75 de ani.

Carlos Slim este CEO în cadrul a două mari companii de telecomunicaţii din America de Sud, Telmex şi America Movil. Are o avere estimată la 80 de miliarde de dolari, find al doilea cel mai bogat om al planetei, după Bill Gates. Între anii 2010 şi 2013, Slim a fost pe primul loc în topul celor mai bogaţi oameni din lume.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: