Evenimentul Zilei > Sport > Universitatea Craiova-CFR Cluj nu se mai joacă? Primele reacţii din Gruia! E bombă
Universitatea Craiova-CFR Cluj nu se mai joacă? Primele reacţii din Gruia! E bombă

Universitatea Craiova-CFR Cluj nu se mai joacă? Primele reacţii din Gruia! E bombă

Alertă de ultimă oră: sunt şanse ca Universitatea Craiova-CFR Cluj să nu se mai joace luni, 3 august 2020, cum fusese stabilit inţial.

Finala play-off-ului Ligii I poate stabili campioana României, dar directorul sportiv al celor de la CFR Cluj, Bogdan Mara, insistă ca meciul să nu se mai joace.

Oficialul ardelenilor a dezvăluit că gruparea din Gruia se gândeşte să nu se prezinte la partida programată în această seară, de la 20:30, pe Ion Oblemenco.

„Să vedem dacă se va disputa această finală. Toată echipa și toți jucătorii noștri se gândesc să nu se prezinte în această seară și să nu disputăm acest meci.

Toată echipa e speriată de ceea ce s-a întâmplat în această perioadă și le e frică să ia contact cu cei din echipa Craiovei.

Faptul că la Craiova au fost descoperite trei cazuri de COVID și trei cazuri care au foarte mare legătură cu echipa.

Vorbim de preparator fizic, de antrenor secund, de team manager. Protocolul a stabilit că în cazul unui caz de COVID, jucătorii să fie testați la 7 zile.

Așa cum a fost la CFR, la Dinamo, Petrolul, Botoșani, Astra. Toate aceste echipe, DSP-urile din orașele respective au respectat acest protocol și nu le-au dat dreptul să se antreneze.

Noi am stat 10 zile fără să ne antrenăm și am retestat 10 zile. Ultima testare a fost pe 24 iulie. Suntem în 3 august. Socotiți câte zile sunt.

Conform prtocolului trebuiau testați la 7 zile și să vedem rezultatele. Craiova e în altă țară, nu e în România? Acest protocol e clar, e stabilit de Ministerul Sănătății, FRF, LPF.

Echipele trebuie testate la 7 zile. Cum se poate ca DSP Dolj să dea o altă adresă și să le dea drept imediat de antrenament, în care să se spună că acele cazuri nu legătură cu echipa?

Gândiți-vă prin ce traume au trăit jucătorii noștri, cât au stat prin spitale. Am făcut 3 testări și au ieșit negativ cei 12. Ne e frică să intrăm în contact cu cei de la Craiova. Nu ne-au arătat că sunt testați la zi și nu există niciun risc. Ei au motivat că nu joacă contra celor de la Astra pentru că le e frică să intre în contact.

Noi spunem același lucru. Luăm în calcul să facem plângere penală împotriva DSP Dolj, s-au încălcat niște lucruri evidente.

Nu poate DSP Dolj să fie altfel decât DSP-urile din toată țara. Ei, la 2 zile după cazurile de COVID, au jucat, s-au antrenat normal.

Deci nu poți spune că preparatorul fizic sau antrenorul secund nu e în contact cu echipa”, spus Bogdan Mara la ProX.

În acest moment, CFR Cluj ocupă primul loc în play-off-ul Ligii I, cu 44 de puncte, cu două peste Universitatea Craiova, care are un meci mai puţin disputat.

Oltenii trebuiau să joace împotriva celor de la Astra Giurgiu, dar din cauza cazurilor de Covid-19 (descoperite prima dată în staful celor la Craiova şi la câteva zile după şi printre jucătorii giurgiuvenilor) meciul a fost amânat.

Cu o victorie, Universitatea Craiova ar deveni campioană şi ar cuceri primul titlu după 29 de ani şi restanţa cu Astra Giurgiu n-ar mai avea nicio miză.

În cazul unei remize cu CFR Cluj, Universitatea Craiova ar trebui să joace partida cu Astra Giurgiu, iar pentru asta trebuie găsită o dată în calendar.

sursa: sport.ro

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: