Evenimentul Zilei > Politica > Uniunea Europeană a Sănătăţii, tema lui Klaus Iohannis în Consiliul Europei
Uniunea Europeană a Sănătăţii, tema lui Klaus Iohannis în Consiliul Europei

Uniunea Europeană a Sănătăţii, tema lui Klaus Iohannis în Consiliul Europei

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, înaintea participării la Consiliul European organizat la Bruxelles, că îşi doreşte ca la nivelul UE să existe mecanisme ce pot fi folosite în situaţii de criză în sistemele noastre de sănătate publică, în cadrul a ceea ce a numit Uniunea Europeană a Sănătăţii.

Uniunea Europeană a Sănătăţii, tema lui Klaus Iohannis în Consiliul Europei. Amintim că şeful statului participă în perioada 24-25 iunie 2021 la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles. Printre principalele subiecte se află coordonarea la nivelul UE în contextul pandemiei de COVID-19 și procesul de redresare economică a Uniunii.

„Trebuie să ştim că suntem în faza în care avem din ce în ce mai puţine cazuri şi începem să tragem concluzii despre ce putem face în următoarea criză, care sper să nu vină.

Este nevoie să avem mecanisme europene care pot fi folosite în situaţii de criză în sistemele noastre de sănătate publică. Am văzut că avem foarte multe lucruri comune şi trebuie să mergem mai departe spre ceea ce eu numesc Uniunea Europeană a Sănătăţii.

Avem de discutat despre redresarea economică. Acum, Comisia Europeană poate să împrumute bani în numele UE şi să finanţeze toate aceste Planuri de Rezilienţă. Pe urmă vom discuta despre relaţia cu Turcia şi despre cea cu Federaţia Rusă. Mâine vom avea Summit Euro cu format extins, inclusiv cu statele care nu sunt în zona euro”, a declarat Klaus Iohannis.

Ştire în curs de actualizare. Revenim curând cu declaraţiile complete ale liderului de la Cotroceni.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: