Evenimentul Zilei > Social > Ungurii şi-au impus condiţiile la graniţele României! Poliţia a fost băgată la înaintare
Ungurii şi-au impus condiţiile la graniţele României! Poliţia a fost băgată la înaintare

Ungurii şi-au impus condiţiile la graniţele României! Poliţia a fost băgată la înaintare

Radio România Actualităţi anunţă că începând din această dimineaţă, la granița dintre România și Ungaria sunt deschise în regim permanent 10 puncte de trecere a frontierei.

Este vorba despre Petea și Urziceni din județul Satu Mare, Valea lui Mihai, Borș și Salonta din județul Bihor, Vărșand, Turnu, Nădlac 1 și Nădlac 2 din județul Arad și Cenad din județul Timiș.

Conform sursei citate, cel mai mult se așteaptă la Vama Nădlac pentru intrarea în țară.

Este vorba despre un interval ce ajunge la aproximativ 50 de minute, în contextului controalelor efectuate în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus.

La polul opus, nu sunt timpi semnificativi de așteptare în ceea ce privește ieșirea din România, la niciun punct de trecere a frontierei cu Ungaria.

Corespondentul RRA, Emil Groza, a transmis ce condiții de călătorie impun autoritățile din Ungaria:

„Şoferii și pasagerii aceastor autovehicule nu vor trebui să intre în carantină, dar pe parcursul călătoriei pe teritoriul ungar se pot opri doar în anumite parcări și stații pentru alimentarea cu carburant.

Cei care doresc să o tranziteze teritoriul Ungariei trebuie să accepte să fie supuși unei examinări medicale la frontieră și să îndeplinească condițiile privind intrarea în spațiul Schengen.”

Poliția ungară aminteşte faptul că șoferii autobuzelor și microbuzelor care îi transportă pe pasageri la aeroportul din Budapesta trebuie să prezinte o foaie de parcurs în această privință, iar călătorii trebuie să dovedească faptul că au bilete de avion valabile și că le este asigurat accesul în ţara de destinație.

Transcript realizat de Rador

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: