Ion Dichiseanu va fi înmormântat pe data de 22 mai la cimitirul Bellu din București. Românii care doresc să-i aducă un omagiu o pot face în foaierul teatrului Nottara, unde trupul neînsuflețit al actorului va fi depus mâine, pe 21 mai, la ora 13.00.

Cum se va desfășura slujba de înmormântare

Slujba de înmormântare va avea loc cu respectarea măsurilor sanitare de prevenție a răspândirii coronavirusului, potrivit ultimelor informații comunicate presei. Cortegiul va pleca sâmbătă, pe data de 22 mai, spre cimitirul Bellu, la ora 10.00.

Trupul actorului va fi depus în capelă. Slujba de înmormântare va începe la ora 12.00, iar renumitul actor va fi înmormântat cu onoruri militare, notează Antena 3.

De ce s-a stins din viață renumitul actor

Actorul Ion Dichiseanu s-a stins din viață pe data de 20 mai, la vârsta de 87 de ani, după trei luni de zile petrecute în spitalul Floreasca din București. La adresa medicilor au fost înaintate acuzații grave precum că i-ar fi pus actorului un diagnostic greșit.

„Din păcate, există şi medici mai puţini pricepuţi. Şi în profesia aceasta trebuie să ai har, ca în orice profesie pe care o practici cu sufletul. S-a dus să facă o simplă radiografie pentru că i se părea că simte ceva la un plămân. Şi eu i-am spus, tată, hai să facem o radiografie ca să te linişteşti. Cei de acolo au spus că e important să facă şi un CT.

Acel CT a fost interpretat nu foarte concludent, diagnosticul şi rezultatul, iar mai apoi, să mergem la un mare profesor. Nu îi spun numele, deocamdată nu o fac, dar aş vrea să nu las lucrurile aşa. Vreau să mă consult întâi cu un avocat. A fost un consult privat, la o clinică particulară.

Este o poveste destul de lungă. Mie mi s-a spus că este cancer. Nu era niciun cancer. L-au trimis la o altă clinică pentru a si preleva și o biopsie. El avea o pleurezie, nu avea niciun cancer.  La o biopsie făcută, o bacterie i-a infectat plămânii. Această bacterie a dat petrecere în plămâni, să zic așa. A fost o bacterie agresivă, a avut un diagnostic greu” spunea Ioana Dichiseanu.