Ion Dichiseanu a murit în cursul zilei de joi, la 87 de ani. În urmă cu doar câteva zile, Ioana Dichiseanu a făcut acuzații dure la adresa medicilor care i-au pus un verdict greșit regretatului maestru.

„Din păcate, există şi medici mai puţini pricepuţi. Şi în profesia aceasta trebuie să ai har, ca în orice profesie pe care o practici cu sufletul. S-a dus să facă o simplă radiografie pentru că i se părea că simte ceva la un plămân. Şi eu i-am spus, tată, hai să facem o radiografie ca să te linişteşti. Cei de acolo au spus că e important să facă şi un CT.

Ce greșeală ar fi făcut „marele profesor” medic

Acel CT a fost interpretat nu foarte concludent, diagnosticul şi rezultatul, iar mai apoi, să mergem la un mare profesor. Nu îi spun numele, deocamdată nu o fac, dar aş vrea să nu las lucrurile aşa. Vreau să mă consult întâi cu un avocat. A fost un consult privat, la o clinică particulară.

Ion Dichiseanu a avut o viață spectaculoasă
Ion Dichiseanu a avut o viață spectaculoasă

Este o poveste destul de lungă. Mie mi s-a spus că este cancer. Nu era niciun cancer. L-au trimis la o altă clinică pentru a si preleva și o biopsie. El avea o pleurezie, nu avea niciun cancer.  La o biopsie făcută, o bacterie i-a infectat plămânii. Această bacterie a dat petrecere în plămâni, să zic așa. A fost o bacterie agresivă, a avut un diagnostic greu” spunea Ioana Dichiseanu.

Toate aceste lucruri s-ar fi întâmplat la o clinică privată, unde Ion Dichiseanu făcea respectivele analize. De acolo, el ar fi contactat o bacterie şi ar fi ajuns la Floreasca, unde a fost internat mai bine de trei luni. Din păcate, deşi în ultima vreme părea să se îmbunătăţească starea sa, astăzi Ion Dichiseanu a decedat la vârsta de 87 de ani.

Cine a fost Ion Dichiseanu

Ion Dichiseanu s-a născut pe 20 octombrie 1933 în Adjud. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București în 1959. A trăit atât pe scenă, cât și în afara ei, cu aceeași pasiune. Povestea de dragoste alături de Sara Montiel e celebră.

Actoria i-a adus cele mai mari satisfacții, însă începutul a fost greu. Ion Dichiseanu a plecat cu teatrul dintr-o magazie. Este cunoscut datorită activității sale artistice în cadrul Teatrului Nottara, precum și pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru de televiziune și teatru radiofonic. Rolul său care l-a consacrat rămâne, însă, doar unul. Imaginile VIDEO vor rămâne în istorie.