Reguli stricte pentru trotinetele electrice, în Italia. Autoritățile italiene au decis ca trotinetele electrice să poată circula doar pe pistele pentru biciclete, amenzile fiind usturătoare în cazul în care nu există număr de înmatriculare, cască de protecție sau asigurare, anunță RADOR.

Măsurile luate de Italia vin după ce și alte țări, cum sunt Franța și Germania, au impus reguli stricte ca urmare a faptului că trotinetele electrice sunt din ce în ce mai folosite pe străzile orașelor din Europa.

În orașul italian Torino polițiștii au dat două amenzi de 1.000 de euro, deși traseele nu sunt încă semnalizate. La nivelul comisariatelor de poliție a fost trimisă luna trecută o notă în care agenții de poliție sunt învățați ce reguli să aplice în cazul trotinetelor care nu sunt în număr mare.

Trotinetele electrice care au o viteză mai mare de 6 km pe oră sunt incluse în categoria motoretelor sau a scuterelor și trebuie să aibă un număr de înmatriculare, o carte de circulație și o asigurare.

La Torino au fost aplicate în mai puțin de o zi un număr de două amenzi de 1.079 de euro de polițiști la doi italieni descoperiți că mergeau cu o trotinetă electrică care nu avea niciun fel de protecție, asigurare și număr de înmatriculare