Evenimentul Zilei > Politica > Unde petrec Paştele Principesa Margareta şi Principele Radu
Unde petrec Paştele Principesa Margareta şi Principele Radu

Unde petrec Paştele Principesa Margareta şi Principele Radu

Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei, și Principele Radu încep astăzi o vizită în Regatul Suediei.

Altețele Lor Regale sunt invitate să participe la evenimentele dedicate sărbătorii Regelui Suediei la împlinirea vârstei de 70 de ani.La invitația Majestăților Lor Regele Carl XVI Gustaf și Regina Silvia ai Suediei,

Este a treia vizită oficială peste hotare a Familiei Regale a României în anul 2016. Principele Radu a vizitat Republica Turcia și Republica Moldova, în luna aprilie.

Aflate în Suedia în timpul sfintelor sărbători de Paști, Altețele Lor Regale vor fi  oaspeții Episcopiei Ortodoxe Române de la Stockholm și ai comunității românești. Principele Radu va participa la slujba din Noaptea Învierii, oficiată de Preasfinția Sa Episcopul Macarie al Europei de Nord, iar Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu vor lua parte la slujba din a doua zi de Paști și se vor întâlni cu membrii comunității românești.

Cu ocazia șederii la Stockholm, Custodele Coroanei va vizita Crucea Roșie suedeză, unde se va întâlni cu președintele organizației naționale.

În ultimele două decenii, Familia Regală a României a vizitat Suedia de 9 ori. Regele Mihai I și Principesa Moștenitoare Margareta au luat parte la aniversarea de 50 de ani a Regelui Carl XVI Gustaf în 1996, iar Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au participat la aniversarea de 60 de ani a Suveranului, în anul 2006. Majestatea Sa Regele Mihai I a făcut o vizită oficială în Suedia în anul 2002, pentru susținerea candidaturii României la Uniunea Europeană, iar Altețele Lor Regale au luat parte la nunta Principesei Moștenitoare Victoria cu Principele Daniel, în anul 2010. Principele Radu a efectuat trei vizite de lucru în anii 2006, 2014 și 2015. Regele Carl XVI Gustaf și Regina Silvia au fost în vizită de Stat în România în anul 2003.