Dosarele lui Uncheșelu, procurorul de casă a lui Kovesi, dovedite în instanțe că fiind „niște făcături”

Dosarele lui Uncheșelu, procurorul de casă a lui Kovesi, dovedite în instanțe că fiind „niște făcături”

Uncheșelu, procurorul de casă a lui Kovesi, suportă înfrângere după înfrângere în mai puțin de patru luni. Mai exact, procurorul a întocmit dosare contra celor mai importanți lideri PSD din ultimii ani. Între timp, spun jurnaliștii de la luju.ro., „aceste dosare s-au dovedit a fi niște făcături”.

Uncheșelu, eșec în instanțe cu dosarele întocmite liderilor PSD

Între decembrie 2023 și aprilie 2024, ICCJ și CAB au confirmat că Uncheselu a comis „atentate” judiciare împotriva lui Victor Ponta, Liviu Dragnea și Claudiu Manda. Între timp, procurorul Uncheselu a fost luat de Kovesi la Parchetul European.

Înalta Curte a confirmat definitiv că procurorul DNA Jean Uncheselu i-a înscenat dosar fostului premier și președinte PSD Victor Ponta.

„Prin decizia penală nr. 92 din 28 decembrie 2023, pronunțată în dosarul 2867/1/2018, Completul de 5 judecători a ICCJ a menținut sentința de la fond a judecătoarelor ICCJ Alina Ioana Ilie, Ioana Bogdan și Lavinia Lefterache, care în 10 mai 2018 dispuseseră achitarea lui Victor Ponta pentru toate cele trei acuzații constând în fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor”, arată luju.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dan Șova, achitat de Completul de 5 judecători al ICCJ

Completul de 5 judecători al ICCJ a menținut achitarea de la fond pronunțată față de Dan Șova. Acesta a fost acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani, fals și complicitate la abuz în serviciu, precum și față de alți doi inculpați din dosar.

În plus, Completul de 5 judecători a dispus achitarea singurului inculpat ce fusese condamnat la fond la 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu, și anume Dumitru Cristea (director al Complexului Energetic Rovinari). Acesta a fost achitat: „fapta nu este prevăzută de legea penală”, existând în acest caz o opinie separată a judecătoarelor Rodica Cosma și Oana Burnel în sensul încetării procesului penal pe motiv de prescripție.

Fanatik.ro: Dan Şova, dat afară de la Facultatea de Drept. Fostul ministru a dat în judecată Universitatea şi cere despăgubiri

Dan Șova, dosar Uncheșelu. Sursa foto: Arhiva EVZ.

Uncheșelu i-a făcut dosar și lui Dragnea

După eșecul cu Victor Ponta, procurorul Uncheselu a încasat o nouă lovitură într-un alt dosar care-l privea pe Liviu Dragnea. Mai exact, în mai 2021, Jean Uncheselu l-a trimis în judecată pentru trafic de influență pe Liviu Dragnea. Este vorba despre acea vizită la fostul președinte SUA Donald Trump.

„După trei ani, cauza s-a finalizat cu o soluție previzibilă. Dosarul nu a reușit să treacă nici măcar de camera preliminară, fiind întors vineri, 12 aprilie 2024, de Curtea de Apel București la parchetul anticorupție. A fost practic o a două decizie în aces sens, în condițiile în care Curtea de Apel București a menținut hotărârea Tribunalului București, care la rândul sau stabilise restituirea dosarului la DNA”, scrie luju.ro.

Uncheselu l-a trimis în judecată și pe Claudiu Manda

Uncheselu a suferit un nou eșec în instanță. Este vorba despre dosarul lui Claudiu Manda. Pe data de 8 aprilie 2024, judecătorii Gheorghe Valentin Chitidean, Hermină Iancu, Luminița Cristiu-Ninu, Eleni Marcu și Oana Burnel au desființat sentința din 12 iunie 2023, prin care Completul de 3 judecători ICCJ format din Adriana Ispas, Rodica Cosma și Anca Alexandrescu dispuseseră condamnarea la 3 ani închisoare cu suspendare a lui Marius Simcescu, fost director al Agenției Județene pentru Plăti și Inspecție Socială (AJPIS) Dolj, inculpat pentru abuz în serviciu.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, persoane stând jos, interior şi text care spune „erformanță în Acțiune al nabili guîn în Acțiune”Uncheselu l-a trimis în judecată și pe Claudiu Manda. Sursa foto: Facebook

În ceea ce îl privește pe Claudiu Manda, soluția de încetare a procesului penal pentru pentru folosirea influenței în legătură cu nerecuperarea unor ajutoare sociale, pe motiv de prescripție a rămas definitivă, fiind menținută de Completul de 5 judecători, în condițiile în care europarlamentarul nu a atacat sentința de la fond, mai scriu jurnaliștii de la luju.ro.