Evenimentul Zilei > Justitie > Scandalul condamnării avocatului Robert Roșu, pe masa Uniunii Barourilor
Scandalul condamnării avocatului Robert Roșu, pe masa Uniunii Barourilor

Scandalul condamnării avocatului Robert Roșu, pe masa Uniunii Barourilor

Joi, pe ordinea de zi a ședinței Comisiei Permanente a Uniunii Barourilor (UNBR) se află condamnarea avocatului Robert Roșu.

Joi, 28 ianuarie, în ședința Comisiei Permanente a Uniunii Naționale a Barourilor din România, UNBR, se va discuta condamnarea avocatului Robert Roșu.

Printre altele, în ședință se vor mai discuta următoarele:

  1. Aprobarea procesului verbal al ședinței Comisiei Permanente din data de 18/28 decembrie 2020;
  2. Discuții preparatorii asupra materialelor comunicate de Casa de Asigurări a Avocaților (C.A.A.), și privind hotărârile prevăzute de legislația C.A.A. pentru funcționarea unitară a sistemului C.A.A. în anul 2021, propuse Consiliului UNBR spre aprobare.
  3. Analizarea ultimelor date privind execuția bugetară 2020; Prezentarea Proiectului de buget 2021, în urma discuțiilor din ședința Comisiei Permanente din 18/28 decembrie 2020. Discuții referitor la ultimele date privind proiectele cu impact economic.
  4. Propuneri privind activitatea Operatorului U.N.B.R. al Registrului Național de Publicitate Mobiliară – RNPM pentru 2021;
  5. Prezentarea regulilor privind ședințele Consiliului UNBR in format de videoconferință si a observațiilor din grupurile de lucru.
  6. Informare privind funcționarea Registrelor Naționale ale Avocaților Romani în 2020. Propuneri pentru 2021, prevăzute de art. 3 alin.(3) și art. 5 alin.(10) din Legea nr. 51 /1995.
  7. Examenul de verificare a cunoștințelor de drept românesc şi de limbă română pentru avocații străini, înscriși în Tablourile speciale ale avocaților străini ale Barourilor. Aprobarea Regulamentului de examen, a calendarului și a Președintelui Comisiei de examen.
  8. Discuții cu privire la demersurile UNBR referitor la condamnarea domnului avocat Robert-Mihăiță Roșu din 17.12.2020.
  9. Lucrări curente;
  10. Diverse.

UNBR discută condamnarea avocatului Robert Roșu

Justiția din România a fost cutremurată de condamnarea avocatului Robert Roșu. Condamnarea avocatului Robert Roșu la 5 ani de închisoare în dosarul ”Ferma Băneasa” a provocat un adevărat scandal pe rețelele de socializare.

Imediat după pronunțarea sentinței în dosarul Ferma Băneasa, regizorul Tudor Giurgiu s-a declarat șocat de faptul că prietenul său, avocatul Roșu pe care-l știe de 15 ani, a fost condamnat cu executare după ce în faza de fond a fost achitat.

„E prima dată când se întâmplă, după știința mea, ca un avocat să fie condamnat cu executare pentru faptul că a reprezentat un client care, da, o fi un escroc notoriu, dar reprezentarea avocațială, pledoariile, nu presupun complicitate. Îl știu pe Robert de vreo 15 ani, știu ce valori are, știu cum și-a crescut fetele și sunt bulversat de această decizie a Justiției conform căreia el ar fi trebuit să știe că clientul său nu are dreptate și că deține un bun obținut în baza unei hotărâri judecătorești greșite, emise cu vreo 10 ani în urmă”, scria regizorul pe Facebook.