Evenimentul Zilei > EVZ Special > Dosarul Ferma Băneasa. Impresiile avocatei Silvia Uscov, din penitenciar, despre Robert Roșu
Dosarul Ferma Băneasa. Impresiile avocatei Silvia Uscov, din penitenciar, despre Robert Roșu

Dosarul Ferma Băneasa. Impresiile avocatei Silvia Uscov, din penitenciar, despre Robert Roșu

Avocata Silvia Uscov a făcut o postare pe contul său de socializare cu impresiile din penitenciar, despre colegul său Robert Roșu, condamnat la cinci ani de închisoare în Dosarul Ferma Băneasa.

Impresiile avocatei Silvia Uscov, din penitenciar, despre Robert Roșu.

Avocatul Silvia Uscov povestește întâlnirea pe care a avut-o cu colegul său, Robert Roșu. Acesta a fost închis la Penitenciarul Rahova după condamnarea pe care a primit-o în Dosarul Băneasa. Robert Roșu a primit 5 ani de închisoare cu executare. Sentința a fost pronunțată de completul ICCJ format din judecătorii Ionuț Matei, Florentina Dragomir și Alina Ilie.

Dosarul are numeroase ciudățenii pe care presa le-a scos la suprafață. După aflarea sentinței, avocații din toată țara s-au solidarizat cu colegul lor care a mers la închisoare. Acum, aceștia așteaptă motivarea sentinței pentru a formula contestație.

Silvia Uscov povestește despre această întâlnire într-o postare pe contul său de Facebook.

„Nu îl cunoșteam pe Robert decât prin prisma relatărilor colegilor lui și a actelor procesuale întocmite în dosarul în care a fost condamnat. Dar m-am bucurat să regăsesc un coleg avocat demn, cum bine scria Florentin, cu care am putut discuta despre drept, istoria familiei regale, dar și despre solidaritatea colegilor, de care a aflat prin intermediul numeroaselor vizite pe care le-a primit de la colegi pe care îi cunoștea sau nu, precum și din postările voastre de pe Facebook, articole de presă etc., pe care Ileana i le-a printat și i le-a dus acolo”, a scris avocata pe contul de Facebook.

Impresiile despre Robert Roșu, din penitenciar

Avocata n-a dorit să dea detalii despre discuția pe care a purtat-o cu colegul său condamnat. Ea a povestit, însă, că a discutat cu Robert Roșu probleme de drept și nu numai. Cei doi au comentat evenimentele din ultima perioadă, după încarcerare și despre solidaritatea colegilor avocați.

„Nu o să intru în detaliile conversației noastre și o să mă folosesc de secretul profesional al relației avocat-client, dar, de fapt, prefer să rămână anumite lucruri spuse doar de el la momentul potrivit. Ce pot spune eu e că am crezut că nu o să mai rămân surprinsă după ce am citit relatările lui Florentin despre abuzurile din acest dosar, dar iată că astăzi Robert m-a contrazis și, cumva, mi-a confirmat lucruri despre care presa scria în cazul altora și pe care nu le-am crezut. Bunul meu simț juridic le refuza”, a mai scris avocata pe Facebook.

Impresionată de fotografia fetițelor

Impresionată, Silvia Uscov a relatat  un gest de la finalul întâlnirii. Robert Roșu a deschis un dosar și i-a arătat fotografia celor două fiice ale sale.

„Spre final, într-o discuție despre speranță și familia lui frumoasă, a deschis un dosar pe care îl avea cu el. Mi-a arătat o fotografie cu cele două fiice”.

În încheiere, Silvia Uscov povestește că i-a transmis colegului său, în prezent la Rahova, să fie puternic. Avocata s-a arătat impresionată de personalitatea lui Robert Roșu și a înțeles de ce acesta a atras atât de multe simpatii.

„Înainte să plec i-am spus că numai după un timp înțelegem încercările la care suntem supuși, poate menirea lor e fie de a ne întări pentru alte provocări rezervate, dacă nu pentru noi, pentru cei din jurul nostru, fie pentru a ști cu adevărat cum să primim în viitor momentele plăcute. Acum am înțeles mai bine de ce colegii lui vorbesc așa frumos despre el, atât ca om, cât și ca profesionist. Într-adevăr, merită!”, a scris Silvia Uscov.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.