Primarul din Bragadiru merge la închisoare. Condamnare de patru ani pentru Vasile Cimpoeru

Primarul din Bragadiru merge la închisoare. Condamnare de patru ani pentru Vasile Cimpoeru

Primarul orașului Bragadiru, Vasile Cimpoeru, a primit o condamnare de 4 ani și 4 luni într-un dosar legat de emiterea unor documente de urbanism.

Primarul Vasile Cimpoeru a primit o condamnare de 4 ani și 4 luni.

Primarul orașului Bragadiru va merge la închisoare pentru patru ani și patru luni, anunță portalul instanței de judecată. Vasile Cimpoeru a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare, fiind acuzat de complicitate la fals intelectual.

Decizia a fost pronunțată de o instanță a Curții de Apel București și este definitivă. Inițial, la instanța de fond, Vasile Cimpoeru a primit o pedeapsă mai mică, de doi ani cu suspendare.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În temeiul art. 38, alin. 1, Cod penal, raportat la art. 39, alin. 1, litera b, Cod penal, contopeşte pedepsele de 3 ani închisoare, de 2 ani închisoare şi de 2 ani închisoare, astfel că aplică pedeapsa închisorii cea mai grea, şi anume pedeapsa de 3 ani închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 1 an şi 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 4 luni închisoare”, se arată în dispozitivul publicat pe portalul instanțelor.

Motivele de condamnare pentru Vasile Cimpoeru

În același proces judecătorii au mai condamnat două persoane, Ion Stanciu și Adrian Sorin Măgureanu. Cel dintâi a primit o condamnare de 2 ani cu suspendare, iar al doilea a fost condamnat la 4 ani.

Vasile Cimpoeru este primar în orașul Bragadiru din anul 2008. El a fost reales, la alegerile din septembrie 2020, pe listele PNL.

Dosarul în care a fost cercetat Vasile Cimpoeru viza eliberarea unor certificate de urbanism. Edilul a fost găsit vinovat pentru instigare la fals material în înscrisuri oficiale și două infracțiuni de complicitate la fals intelectual. Faptele au fost comise în perioada 2015 – 2017.

Se pare că acuzațiile ar fi avut legătură cu un proiect dezvoltat în zonă de un investitor imobiliar. Astfel, se pare că s-ar fi antidatat nişte certificate de urbanism în folosul acestuia. Dezvoltatorul imobiliar, ar fi primit acordul să ridice un bloc mai înalt decât era prevăzut în documentațiile depuse la primărie.