Evenimentul ZileiActualitateChiajna și Bragadiru scapă de carantină. Totuși, localurile rămân închise

Chiajna și Bragadiru scapă de carantină. Totuși, localurile rămân închise

Chiajna și Bragadiru scapă de carantină. Totuși, localurile rămân închise
Începând de vineri, de la ora 22,00, Prefectura Ilfov anunță ridicarea carantina zonală pentru Bragadiru şi Chiajna. Măsură a fost luată în urmă scăderii ratei incidenței cazurilor de Covid-19.

Cu toate acestea rămâne interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Se ridică carantina în Orașul Bragadiru și comuna Chiajna

„În urma evaluării analizelor de risc ale comunităţilor din oraşul Bragadiru şi comuna Chiajna, judeţul Ilfov, înaintate de către DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru oraşul Bragadiru şi comuna Chiajna”, potrivit comunicatul de vineri al Instituţiei Prefectului Judeţului Ilfov.

Restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de jocuri, rămân închise

Hotărârea nr.1/2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov prevede că, de la momentul încetării aplicabilităţii măsurii de carantinare zonală, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Totodată, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

Hotărârea CJSU mai prevede interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, precum şi a organizării şi desfăşurării activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Prefectura face apel la responsabilitatea cetățenilor

Prefectura Ilfov subliniază că, deşi rata incidenţei cumulative a COVID-19 la 1.000 de locuitori a avut un trend descrescător în ultimele 7 zile în ambele localităţi, rata de infectare se menţine ridicată vineri, respectiv 5,55/1.000 locuitori în oraşul Bragadiru şi 3,50/1.000 locuitori în comuna Chiajna, ca atare face apel la responsabilitatea cetăţenilor.

Măsura carantinării a fost prelungită de două ori. Prima dată cu două săptămâni, mai apoi cu șapte zile.

Carantina zonală pentru comuna Berceni a fost ridicată de Prefectura Ilfov începând de joi, ora 22.00.


Accesează: