Evenimentul Zilei > Justitie > Adrian Mititelu a primit o nouă condamnare. În același dosar, nouă persoane au fost achitate
Adrian Mititelu a primit o nouă condamnare. În același dosar, nouă persoane au fost achitate

Adrian Mititelu a primit o nouă condamnare. În același dosar, nouă persoane au fost achitate

Fostul patron al Universității Craiova are alte probleme cu legea, după ce Tribunalul Dolj a decis să îl condamne într-un alt dosar penal.

Adrian Mititelu a aflat din spatele gratiilor, acolo unde ispășete o condamnare de trei de ani de închisoare, că a primit o altă veste rea. Este vorba despre o sentință a Tribunalului Dolj, prin care a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Sentința nu este definitivă.

Magistrații l-au găsit vinovat pe Mititelu pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală. Fapta a fost comisă acum 17 ani, verdictul fiind pronunțat abia acum. În același dosar, alte nouă persoane au primit achitare. Mititelu a mai fost condamnat să achite suma de 3.7 milioane de euro.

De ce este acuzat Mititelu?

În 2014, procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe finanțatorul de la Craiova. Anchetatorii l-au acuzat de faptul că a pus la cale o rețea de evaziune fiscală, prin care a urmărit eludarea bugetului de stat.

„Astfel, s-a reţinut că în perioada 2003 – 2006, inculpaţii, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, au evidenţiat în contabilitatea societăţilor comerciale pe care le administrau sau la care erau acţionari/asociaţi atât cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale, cât şi operaţiuni fictive. Totodată, aceştia au omis evidenţierea în aceste documente a unor operaţiuni comerciale efectuate şi a unor venituri realizate. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în cuantum total de 23.414.211,39 ron (echivalentul a 5,32 milioane euro)”.

Mititelu este în spatele gratiilor

După condamnarea de azi, fiul lui Mititelu, Adrian Mititelu jr. a scris pe facebook un mesaj, către fani.

„Tatăl meu a fost astăzi condamant de către Tribunalul Dolj, la cinci ani de închisoare. Pentru o presupusă faptă de evaziune fiscală în formă continuată, din urmă cu 17 ani. Toți ceilați nouă inculpați, din dosar au fost achitați, pentru aceeași faptă! Mai puțin tatăl meu! Sistemul judiciar din România este unul infect”, a scris Mititelu jr.

Din închisoare, unde se află, în prezent Adrian Mititelu nu a putut reacționat. El a fost condamant în noiembrie 2020 la închisoare cu executare.