Evenimentul Zilei > Social > Una dintre cele mai eficiente diete pentru slăbit. Atât de simplă este. Secretul? Alimentul pe care îl avem toți în casă
Una dintre cele mai eficiente diete pentru slăbit. Atât de simplă este. Secretul? Alimentul pe care îl avem toți în casă

Una dintre cele mai eficiente diete pentru slăbit. Atât de simplă este. Secretul? Alimentul pe care îl avem toți în casă

Consumul iaurtului este benefic pentru organism, iar cei care vor să scape de kilogramele în plus pot să încerce o dietă extrem de eficientă.

Iaurtul este unul dintre alimentele accesibile din punct de vedere al prețului. Consumat în mod constant, poate să ajute pentru a da jos surplusul de kilograme. Și, de asemenea, este un punct de sprijin și la sănătatea sistemului gastrointestinal.

Beneficiile se datorează faptului că iaurtul este bogat în probiotice, minerale și vitamine. Laptele este unul dintre cele mai dense alimente din punct de vedere al nutriției, iar specialiștii ne recomandă să nu-l excludem din dieta noastră zilnică. Mai mult, iaurtul este esențial pentru femei, deoarece ajută la păstrarea sănătății florei vaginale și contribuie la protecția împotriva infecțiilor și a dezvoltării bacteriilor.

Care este dezavantajul acestui regim

Marele dezavantaj al acestei diete este reprezentat de strictețea sa. În cele mai multe zile, cantitățile și felurile de mâncare sunt indicate cu exactitate, așa că abaterile nu sunt o opțiune. Regimul se ține 7 zile, iar după această perioadă se poate reveni treptat la o alimentație obișnuită, fără să se facă însă excese de dulciuri sau mâncăruri grase, conform sinteza.org.

Principalul aliment al acestei diete este, bineînțeles, iaurtul. Acesta trebuie consumat într-o cantitate de aproximativ 500 de g pe zi, dar dacă senzația de foame nu dispare, aceasta poate fi ajustată după nevoie.  De asemenea, ar trebui menționat faptul că cel mai recomandat pentru acest regim este iaurtul grecesc, fiind mai bogat în proteine și grăsimi benefice corpului.

Dieta pe bază de iaurt

Alte alimente care sunt permise în cantități mici, sub formă de gustări: mere, pere, roșii, spanac, suc de mere, mango, cafea, cartofi copți, ceai.

Ziua 1: 6 căni de iaurt și 120 de g de carne de vită.

Ziua 2: 6 căni de iaurt și 4 cartofi copți sau fierți.

Ziua 3: 6 căni de iaurt, + fructe la alegere din cele menționate anterior ( 2 fructe) + 120 de g de carne de pui.

Ziua 4: 6 căni de iaurt + 120 de g de somon + un fruct la alegere din cele menționate anterior.

Ziua 5: este o zi mai lejeră de dietă, în care fructele și legumele permise se pot consuma în orice combinație și în cantități rezonabile, însă la acestea se adaugă și cele 6 căni obișnuite de iaurt.

Ziua 6: o zi restrictivă, în care se mănâncă doar 6 căni de iaurt, iar dacă senzația de foame persistă, cantitatea poate fi mărită

Ziua 7: o zi de detoxifiere, în care de dimineața până seara se bea doar apă și ceai neîndulcit.