Evenimentul Zilei > Social > Un vaccin dezvoltat de Universitatea Oxford oferă o imunitate puternică şi bătrânilor
Un vaccin dezvoltat de Universitatea Oxford oferă o imunitate puternică şi bătrânilor

Un vaccin dezvoltat de Universitatea Oxford oferă o imunitate puternică şi bătrânilor

Concluziile oamenilor de ştiinţă au fost publicate în prestigioasa revistă medicală „The Lancet”.

Vaccinul experimental anti Covid-19 dezvoltat de Universitatea Oxford în cooperare cu compania AstraZeneca oferă imunitate şi celor mai vulnerabile grupe de vârstă.

Oamenii în vârstă şi personalul medical ar urma să fie primii beneficiari ai viitoarelor seruri, de la care se aşteaptă o eradicare a pandemiei, care a provocat până acum peste un milion trei sute de mii de decese în întreaga lume şi mai mult de 55 de milioane de îmbolnăviri, raportate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Rezultatele testelor clinice arată că vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford oferă o imunitate puternică şi adulţilor în vârstă de peste 60 şi 70 de ani.

Concluziile oamenilor de ştiinţă au fost publicate în prestigioasa revistă medicală The Lancet. Ele se bazează pe teste efectuate pe 560 de voluntari din aceste grupe de vârstă.

Coordonatorul echipei de cercetători ai Universităţii Oxford, profesorul Andrew Pollard, a declarat că este absolut încântat de aceste rezultate.

„Motivul pentru care suntem atât de încântaţi este că vedem că răspunsul imunitar este la fel, chiar şi la persoanele de peste 70 de ani”, a apus Pollard.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: