Evenimentul Zilei > Actualitate > Un tânăr de 18 ani a ieșit la un grătar, dar a murit sub ochii prietenilor și ai mamei. VIDEO
Un tânăr de 18 ani a ieșit la un grătar, dar a murit sub ochii prietenilor și ai mamei. VIDEO

Un tânăr de 18 ani a ieșit la un grătar, dar a murit sub ochii prietenilor și ai mamei. VIDEO

Un tânăr de 18 ani din Constanța a fost declarat mort după ce s-a înecat într-un lac din Constanța. Echipa de prim-ajutor a efectuat manevre de resuscitare, însă în zadar.

Tragedie în Constanța, după ce un tânăr de 18 ani s-a înecat în lacul Siutghiol, miercuri, 9 iunie. Tânărul a fost găsit de scafandrii ISU Dobrogea și au fost efectuate mai multe manevre de resuscitare pentru salvarea sa, însă acestea au fost în zadar. Autoritățile au anunțat decesul băiatul.

A dispărut de mult timp

Cristu Eduard Valentin, 18 ani, se afla la grătar, cu prietenii săi, încă de marți seara, 8 iunie, în zona lacului Siutghiol, de lângă Ovidiu, întreprindere pentru prepararea, conservarea și transportarea peștelui din zonă. Băiatul era originar din Mamaia Sat, Năvodari și, împreună cu prietenii săi, și-au amplasat cortul pe malul apei.

Potrivit ultimelor informații transmise de autorități, tânărul ar fi consumat băuturi alcoolice, apoi a intrat în apă să facă o baie. A făcut câteva tumbe și nu a mai ieșit din lac. Inițial, amicii cu care se afla la grătar au crezut că băiatul vrea să râdă pe seama lor, astfel încât nu s-au gândit să contacteze autoritățile.

Însă pentru că trecuse deja prea mult timp, iar tânărul nu a mai ieșit din apă, mama băiatului a alertat autoritățile, apelând 112, pentru a anunţa tragedia. La fața locului s-au deplasat 10 pompieri, o barcă, o mașină de stingere, un echipaj medical de prim ajutor și unul de scafandrii.

Din păcate, manevrele de resuscitare nu au avut efect, tânărul fiind declarat mort, conform focuspress.ro.