Evenimentul Zilei > Social > Un șofer s-a ales cu dosar penal și o amendă de peste 1.300 de lei. Ce reguli a încălcat conducătorul auto
Un șofer s-a ales cu dosar penal și o amendă de peste 1.300 de lei. Ce reguli a încălcat conducătorul auto

Un șofer s-a ales cu dosar penal și o amendă de peste 1.300 de lei. Ce reguli a încălcat conducătorul auto

Unui șofer i-a fost întocmit dosar penal după ce a fost surprins când arunca un recipient de plastic pe geamul mașinii, în Vâlcea. Incidentul s-a petrecut în localitate Racovița, județul Vâlcea.

Şoferul, aflat la volanul unei autoutilitare, a aruncat pe geamul mașinii un PET în timp ce circula pe DN7, în localitatea Racoviţa din judeţul Vâlcea. Așadar, el s-a ales cu dosar penal. Un echipaj al Serviciului Rutier care a observat gestul bărbatului l-a tras pe dreapta, pentru a-l sancţiona. Pe lângă dosarul penal, conducătorul auto a primit și o amendă de 1.305 lei.

„Polițiștii Serviciului Rutier au oprit pe Drumul Național 7, în localitatea Racovița, o autoutilitară condusă de un bărbat de 43 de ani, din Sibiu, după ce aceștia au observat că din autoutilitara pe care o conducea a fost aruncat pe partea carosabilă un recipient PET a transmis IPJ Vâlcea într-un comunicat.

Mai mult decât atât, în timpul controlului, polițiștii au constatat că bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice. Etilotestul a indicat o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, oamenii legii au întocmit în cazul său și acte premergătoare urmăririi penale pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe, a mai precizat IPJ Vâlcea.

Tot mai mulți șoferi sunt prinși sub influența alcoolului sau substanțelor interzise

Un șofer din București aproape că a dat peste cap aparatul drug-test în momentul în care a fost testat. Polițiștii l-au văzut în trafic și au încercat să-l oprească, însă bărbatul nu a schițat niciun gest în acest sens. Drept urmare oamenii legii au pornit în urmărirea lui. Prima data a fost alcool testul unde rezultatul a fost zero. Totuși, atunci când i-au făcut drug-testul până și polițiștii s-au crucit când au văzut rezultatul. Bărbatul a ieșit pozitiv la șapte dintre cele opt substanțe interzise care sunt marcate pe test. Practic, doar amfetamină îi era străină șoferului împricinat.

În plus, chestorul Bogdan Berechet, Șeful Poliției Capitalei, a vorbit despre creșterea alarmantă a numărului de șoferi agresivi sau care conduc sub influența mai multor droguri. Numai în luna iulie, pe numele celor care au consumat substanțe interzise au fost deschise peste 70 de dosare penale, mai multe decât pentru șoferii băuți.