Evenimentul Zilei > Actualitate > Un șofer care a trecut pe roșu, de neoprit. A lovit un polițist și l-a târât cu mașina
Un șofer care a trecut pe roșu, de neoprit. A lovit un polițist și l-a târât cu mașina

Un șofer care a trecut pe roșu, de neoprit. A lovit un polițist și l-a târât cu mașina

Incident grav petrecut în orașul Cluj-Napoca, acolo unde un șofer și-a făcut de cap după ce a trecut pe roșu.

Scene incredibile petrecute în centrul orașului Cluj-Napoca, acolo unde un polițist a fost târât de mașina unui șofer care a trecut pe roșu și a refuzat să oprească la semnalul agentului. Omul legii a fost înjurat, iar șoferul recalcitrant a accelerat.  Evenimentul s-a produs la Casa de Cultură a Studenților, în Piața Lucian Blaga.

În imagini se vede cum polițistul deschide portiera mașinii și încearcă să îl oprească pe șofer, dar acesta nu frânează și demarează în trombă. Agentul s-a prins de mașină și a fost târât câțiva metri. Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP), a vorbit despre acest incident și a afirmat că legea actuală nu îi protejează pe polițiștii locali. Autoritatea le este subminată, pentru că unii cetățeni refuză să se conformeze atunci când sunt opriți, așa cum a făcut-o șoferul respectiv.

„Ei au doar pentru parcare și de fluidizare a circulației. Trebuie tranșată până la urmă problema asta”

„Situația este limpede: în legea existentă, deci poliția locală are doar atribuții de parcare și dirijare. Unii cetățeni, din păcate, înțeleg greșit atunci când, chiar dacă e polițist local, îți face semn – trebuie să oprești, dar când îți cere alte documente, poți să-i aduci la cunoștință că așa prevede legea.

Ei au doar pentru parcare și de fluidizare a circulației. Trebuie tranșată până la urmă problema asta: ce vrea să facă poliția română, că să spun așa poliția națională, cum îi place să i se spună, și ce atribuții are poliția locală, poliția primarului. Trebuie tranșată”, a declarat Iulian Surugiu, conform B1 TV.

După comportamentul pe care l-a avut în trafic, șoferului i s-a întocmit un dosar penal pentru ultraj.


Polițist AGRESAT de un șofer beat. Bărbatul i-a dat agentului un cap în gură

Un poliţist huligan este anchetat că a bătut un şofer pentru că l-a enervat în trafic