Evenimentul Zilei > Social > Scandal la Craiova, aplanat cu focuri de armă. Un polițist a fost rănit
Scandal la Craiova, aplanat cu focuri de armă. Un polițist a fost rănit

Scandal la Craiova, aplanat cu focuri de armă. Un polițist a fost rănit

Poliţiştii din Craiova au tras focuri de avertisment pentru aplanarea unui conflict între mai multe persoane după ce în curtea unui imobil a izbucnit un scandal.

Un polițist a fost rănit luni, în timpul unei intervenții, la un scandal izbucnit în curtea unui imobil din Craiova. Pentru aplanarea conflictului, oamenii legii au tras două focuri de armă în plan vertical.

Potrivit unui comunicat al IPJ Dolj, polițiști au fost sesizați de un bărbat de 45 de ani din Craiova, cu privire la un scandal izbucnit în curtea unui imobil din localitate.

Mai multe echipaje de poliție au intervenit pentru restabilirea ordinii și liniștii publice în zona respectivă. Doi polițiști au tras câte un foc de avertisment, în plan vertical, pentru aplanarea stării conflictuale. De asemenea, un alt polițist care a imobilizat unul dintre participanții la scandal, un bărbat de 31 de ani, din Craiova, a fost rănit de acesta la mâna stângă.

Nouă bărbați cu vârste cuprinse între 22 și 56 de ani, toți din Craiova, au  fost duşi la sediul Secției 6 Poliție Craiova

“Imediat, la faţa locului au fost dirijate mai multe echipaje de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Craiova, care au intervenit pentru restabilirea ordinii şi liniştii publice în zona respectivă. Astfel, doi poliţişti au executat câte un foc de avertisment, în plan vertical, pentru aplanarea stării conflictuale. De asemenea, un alt poliţist care a imobilizat unul dintre participanţii la scandal, un bărbat de 31 de ani, din Craiova, a fost rănit de acesta la mâna stângă”, se arată în comunicatul IPJ Dolj.

„Din verificările efectuate a rezultat că patru persoane ar fi pătruns fără drept în curtea unui imobil, unde un bărbat de 56 de ani, care locuia la adresa respectivă, a fost lovit cu un obiect contondent în zona capului, acesta fiind ulterior transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, se mai arată în comunicat.

Niciuna dintre persoanele vătămate nu a dorit să depună plângere prealabilă pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe sau violare de domiciliu, însă polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la aceste fapte, dar și cu privire la comiterea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

De asemenea, având în vedere comiterea infracțiunii de ultraj, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, bărbatul de 31 de ani fiind reținut pentru 24 de ore, informează TVR1