Evenimentul Zilei > Actualitate > Coronavirus i-a speriat pe oamenii legii. Polițiștii și-au redus programul de frică
Coronavirus i-a speriat pe oamenii legii. Polițiștii și-au redus programul de frică

Coronavirus i-a speriat pe oamenii legii. Polițiștii și-au redus programul de frică

Sefii de la IPJ Harghita au decis să reducă programul de lucru pentru ca oamenii legii să nu riște să se infecteze cu coronavirus.

Sindicatul Europol s-a autosesizat în cazul programului impus de oficialii de la IPJ Harghita. La Toplița s-a stabilit ca polițiștii să lucreze între orele 06.00 și 18.00, în două ture de 12 ore, de luni până sâmbătă. Măsura a fost luată în contextul pandemiei de coronavirus, pentru a evita contactul între oamenii legii și a limita cazurile de infectare.

Sindicatul Europol a publicat mai multe mesaje transmise de şefii din cadrul IPJ Harghita în care aceştia anunţă noul program al poliţiştilor din subordine. „Echipele operative pe judiciar, o.p. şi criminalistică asigură evenimentele sâmbătă şi duminică de la domiciliu. Nu se mai vine la muncă sâmbătă şi duminică”, au arătat cei de la Europol pe contul de Facebook.

„Dacă totuși infractorii vor fi nesimțiți”

Situația a fost prezentată ironic de cei de la Europol, care s-au întrebat ce vor face infractorii care nu vor respecta programul de muncă al polițiștilor și vor opera în timpul în care siguranța cetățenilor nu va fi acoperită. „Dacă totuși infractorii vor fi nesimțiți și nu vor înțelege că trebuie să opereze exclusiv în intervalul orar de mai sus și vor fi sesizate spargeri, tâlhării, violuri ș.a.m.d., polițiștii vor fi chemați de acasă să intervină.”

„Nu știm care sunt interesele din spatele deciziei”

O problemă des întâlnită în zonă este cea a defrișărilor de păduri. „„Acest model de „menegeri”, nu numai că își bat joc de polițiștii care după 12 ore vor trebui să doarmă îmbrăcați în uniformă pentru ca atunci când le sună telefonul să ajungă cât mai repede la caz, dar demonstrează că siguranța cetățeanului este un deziderat de fațadă.

Nu știm care sunt interesele din spatele acestei decizii sau cine nu vrea polițiști în serviciu după ora 18.00 și în weekend, însă suntem convinși că va fi mare fericire în rândul celor care taie ilegal pădurea și exploatează materialul lemnos în mod fraudulos, principala îndeletnicire din zonă”, au mai transmis cei de la Europol.