O singură mușcătură de plosniță l-a costat amputarea ambelor brațe

O singură mușcătură de plosniță l-a costat amputarea ambelor brațe Sursă Pixabay

Mușcătura de ploșniță poate fi periculoasă, în special în anumite condiții și în anumite regiuni. Ploșnițele sunt mici insecte parazite care se hrănesc cu sângele animalelor și oamenilor. Ele pot transmite diverse boli și infecții atunci când mușcă pentru a se hrăni.

Michael Kohlhof a fost adus de urgență la o cameră de urgență din San Antonio luna trecută, după ce a pierdut sensibilitatea în degetele de la picioare și a suferit ceea ce familia sa a crezut inițial a fi simptome severe de gripă, a scris mama sa într-un cont GoFundMe.

La scurt timp după aceea, bărbatul în vârstă de 35 de ani a intrat în șoc septic și a fost transportat de urgență la terapie intensivă. În decurs de 24 de ore, Kohlhof a fost conectat la un ventilator, dializă, antibiotice, vasoconstrictoare și numeroase medicamente intravenoase pentru a-l ține în viață, deoarece organele sale începeau să cedeze rapid.

"La sfârșitul zilei de 20 iunie, mi s-a spus să chem imediat familia apropiată. Au început să vină din toate colțurile țării să-și ia rămas bun", a scris mama J’Leene Hardaway. "Erau îngrijorați că va intra moarte cerebrală", a spus Greg. Au fost necesare încă 11 zile de asistență medicală intensă, dar Kohlhof a reușit miraculos să supraviețuiască și a fost deconectat de la ventilator și de la sedare pe 1 iulie - dar nu fără consecințe fizice grave.

O mușcătură de ploșniță i-a transmis tifos

Potrivit mamei sale, Hardaway, mâinile și picioarele lui Kohlhof au dezvoltat cangrenă uscată ca urmare a tratamentului cu vasoconstrictoare - una dintre multele medicamente care i-au salvat viața. Cangrena lui Kohlhof nu mai putea fi tratată și medicii au fost nevoiți să-i amputeze ambele mâini până la nivelul antebrațelor și jumătate din picioare. Dacă ar fi așteptat încă 48 de ore, "nu ar fi supraviețuit", a spus partenera sa, Alishpa Masood, pentru postul de radio KHOU11.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cauza septicemiei lui Kohlof și declinul rapid au fost identificate ca tifos, care a avut originea într-o singură mușcătură de plosniță. "El a fost victima unei mușcături severe și traumatice de la o singură plosniță", a spus Hardaway. De obicei, persoanele mușcate de plosnițele infectate caută ajutor medical după ce găsesc umflături sau erupții cutanate în jurul zonei mușcate, dar Greg a spus că fratele său nu a avut niciun simptom până când a fost prea târziu.

Doctorii: tipul de tifos contractat de Kohlhof este extrem de rar în SUA

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, tifosul transmis de plosnițe apare în climate tropicale și subtropicale din întreaga lume, inclusiv în zone din Statele Unite - în special California de sud, Hawaii și Texas. "Netratat, [tifosul] poate provoca boală gravă și leziuni la unul sau mai multe organe, inclusiv ficatul, rinichii, inima, plămânii și creierul", avertizează CDC.

Conform fratelui său, Kohlhof este originar din Houston și a fost în San Antonio doar pentru a-și ajuta mama să se recupereze după o intervenție chirurgicală la picior. Kohlhof este voluntar, meșterul de lucrări manuale, iubitor de artă și pet-sitter cu jumătate de normă