Evenimentul Zilei > Social > Un român și-a ucis soția pentru 750 de euro. Ea nu câștiga pe măsura așteptărilor lui. „Nu credea că este posibil ”
Un român și-a ucis soția pentru 750 de euro. Ea nu câștiga pe măsura așteptărilor lui. „Nu credea că este posibil ”

Un român și-a ucis soția pentru 750 de euro. Ea nu câștiga pe măsura așteptărilor lui. „Nu credea că este posibil ”

Un român din Austria și-a ucis iubita pentru că nu câștiga la nivelul așteptărilor lui. Ea lucra într-un club ca prostituată, dar clienții nu îi dădeau suma de bani la care bărbatul visa.

Un român ar putea fi închis pe viață în Austria după ce și-a ucis iubita pentru că nu câștiga 750 de euro pe zi. Ea lucra ca prostituată în cluburi de noapte din Carintia și reușea să adune între 2.000 și 3.000 de euro pe lună, suma prea mică pentru bărbat.

Andrei I. și Iulia P., amândoi de 28 de ani, formau un cuplu de 5 ani. El i-a propus să se mute în Austria pentru a lucra ca prostituată. Bărbatul nu avea loc de muncă și aștepta ca iubita să-i aducă sume uriașe acasă. Potrivit parchetului din Klagenfurt, femeia câștiga între 2.000 și 3.000 de euro pe lună, dar el visa la 750 de euro pe zi.

Tânăra era bătută dacă întârzia acasă, chiar dacă venea de la muncă. În timpul anchetei, colegii au declarat că aceasta avea frecvent vânătăi pe brațe. Iulia le povestise că sunt de la câini, dar ei și-au dat seama că realitatea era alta.

Anul trecut, pe data de 15 noiembrie, Iulia a întârziat acasă, iar când iubitul a întrebat-o de ce și cine a adus-o cu mașina până acasă, ea a evitat răspunsul. Bărbatul a bătut-o cu coada din aluminiul al unui mop și cu o șipcă din lemn desprinsă din pat. Scandalul nu a pornit doar de la gelozie, ci și de la banii aduși.

A bătut-o până a murit

Femeia a leșinat, bărbatul a dus-o la spital, dar a fost prea târziu. La necropsie s-a stabilit că Iulia suferise o hemoragie internă masivă în urma loviturilor primite. Andrei și-a recunoscut crima, dar neagă că a avut intenția de a o ucide pe iubita lui. El a precizat că nu a bătut-o, dar probele arată altceva.

„Clientul meu regretă profund ceea ce a făcut şi este afectat emoţional. Nu credea că este posibil să provoace moartea victimei”, a declarat pentru Heute avocatul lui, Constantin-Adrian Niţu.

Procesul în care Andrei I. va fi judecat pentru omor va începe pe 14 septembrie, la tribunalul regional din Klagenfurt. El riscă închisoare pe viață. Apropiații tinerei vor ca bărbatul să plătească pentru faptele sale.