Evenimentul Zilei > Justitie > Român acuzat de terorism, condamnat la 15 ani de închisoare, prins la o fermă unde păzea oi, în Ungaria. Foto
Român acuzat de terorism, condamnat la 15 ani de închisoare, prins la o fermă unde păzea oi, în Ungaria. Foto

Român acuzat de terorism, condamnat la 15 ani de închisoare, prins la o fermă unde păzea oi, în Ungaria. Foto

Un român căutat pentru acte de terorism, aflat pe lista celor mai căutate 50 de persoane ale Poliției, a fost capturat în Kutasó, județul Nógrád, Ungaria, se arată în comunicat al Biroului Naţional de Investigaţii (KR NNI), al Poliţiei Ungare.

Românul a fost condamnat în luna martie de către Tribunalul din Budapesta la 15 ani de închisoare, în calitate de al treilea inculpat în cadrul procesului reluat în primă instanţă pentru comiterea unui act de terorism, se arată în comunicatul poliției maghiare.

Infractorul a fost membru al unei mişcări radicale naţionale care purta numele de Hunnia, lansată în anul 2007, de care se asociază o serie de infracţiuni violente comise în perioada 2007-2008, se mai arată în comunicatul de pe site-ul police.hu.

Potrivit presei ungare, pe bărbat îl cheamă István şi se află în topul celor mai căutate 50 de persoane. El a fost reținut pentru terorism, şi ar fi făcut parte din gruparea radicală națională Hunnia.

Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, are dublă cetățenie: română și maghiară

„István Sz. E., în vârstă de 41 de ani, cu dublă cetăţenie, română şi maghiară, a fost condamnat, în luna martie a acestui an, de către Tribunalul din Budapesta, la 15 ani de închisoare, în calitate de al treilea inculpat în cadrul procesului reluat în primă instanţă pentru comiterea unui act de terorism. Acuzatul nu s-a mai prezentat în faţa instanţei, s-a ascuns, iar organele competente nu l-au mai găsit”, potrivit sursei citate.

Român acuzat de terorism, prins deghizat în ”cioban”, la o fermă unde păzea oi, în Ungaria

Sursa: police.hu.

Mai exact, românul  a fost reţinut, marţi, de poliţiştii Biroului Naţional de Investigaţii cu ajutorul Centrului de Combatere a Terorismului din Ungaria (TEK), în localitatea Kutasó, judeţul Nógrád, unde lucra ca zilier la o fermă de ovine.

În apropiere, i s-a găsit şi autoturismul pe care îl ascunsese într-un tufiş fără număr de înmatriculare. După ce a fost prins de către unitatea operativă TEK, bărbatul a fost reţinut de către poliţişti locali, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, în anul 2007, el ar fi participat la mai multe atacuri terorist, inclusiv cu coktaluri Molotov. El a fost condamnat în Ungaria la 15 ani de închisoare. Bărbatul se deghizase într-un cioban și a fost prins chiar la ”locul de muncă” unde păzea o turmă de ovine, informează maszol.