Filmul care rupe netul. Netflix dă lovitura cu un thriler profund

Filmul care rupe netul. Netflix dă lovitura cu un thriler profund Netflix. Sursa foto: pixabay

Netflix prezintă o nouă producție cinematografică foarte apreciată de critici și de spectatorii care l-au văzut. Cinefilii descriu producția drept o incursiune emoțională între prezent și trecut.

 

Filmul difuzat de platforma de streaming este un thriller argentinian regizat de Sebastián Borensztein, în 2024, „Rest in Peace”. Producția prezintă povestea unui bărbat cu foarte multe datorii care dispare, într-un anumit context. El reia viața de la capăt într-o altă țară, însă după o vreme trecutul începe să-l bântuie.

Netflix dă lovitura cu producție marca Borensztein

Producția difuzată de platforma online a fost prezentată, în prima fază, la Festivalul de Film de la Málaga, la începutul lunii martie. A urmat premiera în mai multe cinematografe din Argentina, pe 21 martie 2024.

Ne puteți urmări și pe Google News

Netflix a preluat filmul și l-a difuzat din 27 martie 2024. „Rest in Peace” a fost bine primit de critici, dar și de cinefilii care l-au văzut. Recenziile scot în evidență performanțele actorilor principali

Recepția criticilor a fost în general pozitivă, cu recenzii care evidențiază performanțele distribuției principale conduse de Joaquín Furriel și Griselda Siciliani. Rotten Tomatoes, cunoscutul site pe care sunt prezentate recenziile, a oferit un rating de 100% din partea criticilor. Media obținută de pelicuă a fost 6.7/101.

Povestea noului film

Noua producție difuzată de Netflix spune povestea lui Sergio Dayán, interpretat de Joaquín Furriel. Acesta este un bărbat care a acumulat foarte multe datorii și care vrea să înceapă o nouă viață. El profită de bombardamentul AMIA, din 1994, ca să-și pună la cale dispariția.

Declarat mort în explozie, personajul lui Joaquín Furriel începe o viață nouă într-o altă țară sud-americană, Paraguay. Deși a lăsat totul în urmă, și a părut că se împacă cu ideea, trecutul începe să-i dea târcoale. În timp se simte din ce în ce mai tentat să se întoarcă în țara natală și să afle ce s-a întâmplat cu familia sa.

Filmul de pe Netflix explorează teme profunde precum consecințele fugii de sine și îndoielile inerente cu privire la un nou început. Criticii vorbesc despre o călătorie cinematografică care invită la reflecție asupra impactului deciziilor luate la un moment dat și asupra posibilității de reinventare. „Rest in Peace” este o poveste despre speranță, despre greșeli și despre puterea de a merge mai departe.

Din distribuția filmului de pe Netflix mai face parte Griselda Siciliani, în rolul Estela, și Gabriel Goity, care interpretează personajul Hugo Brenner. Performanțele actorilor, profunde și autentice, aduc la viață personajele complexe ale poveștii.

Sebastián Borensztein 

Suras foto: X (Twitter)

Netflix îl preferă pe Sebastián Borensztein

Regizorul Sebastián Borensztein este cunoscut pentru filmele pe care le-a realizat de-a lungul anilor. Regizorul este cunoscut pentru modul în care combină umorul, drama și tensiunea. Regizorul preferat de Netflix crează povești captivante în care apar personaje greu de uitat. Din filmografia sa fac parte:

  • „Chinese Take-Away” (Un Cuento Chino) (2011). Este o comedie dramatică ce urmărește povestea neașteptată a unei întâlniri între un bărbat argentinian și un chinez care nu vorbește spaniolă;
  • „Heroic Losers” (La odisea de los giles) (2019). O dramă cu elemente de comedie despre un grup de vecini care vor să-și recupereze economiile pierdute într-o fraudă bancară;
  • „Kóblic” (2016). Acesta este un thriller ce se concentrează pe un pilot al marinei argentiniene care se confruntă cu dileme morale în timpul dictaturii militare.