Evenimentul Zilei > Actualitate > Român ucis în Spania. Scandal uriaș într-un bar
Român ucis în Spania. Scandal uriaș într-un bar

Român ucis în Spania. Scandal uriaș într-un bar

Un român a fost ucis după o bătaie într-un bar din Spania. În acest incident au fost implicaţi mai mulţi români dar nu se ştie încă de la ce a plecat scandalul.
Garda Civilă anchetează moartea unui român şi rănirea a altor trei, survenite în urma unui scandal dintr-un bar din Miguel Esteban, un oraș din Toledo cu 5.000 de locuitori. Doi indivizi au fost arestați: unul ar fi autorul care a şi mărturisit, iar celălalt ar fi ascuns arma crimei.

Cel puțin șase persoane care se cunoaşteau între ele ar fi participat la bătaie

Unul a murit, iar trei dintre ele au fost rănite: proprietarul barului, o femeie de 31 de ani, și doi bărbați, unul 30 și celălalt 37. Primarul oraşului, Pedro Casas, a declarat că nu cunoaște niciuna dintre persoanele implicate în scandal, dar a specificat că toți erau români.

Femeia a fost deja externată. Un alt dintre răniți, CC C, 30 de ani, suferă o fractură traumatică și este stabil. Cel mai grav, FCV, în vârstă de 37 de ani, a fost operat pentru mai multe răni prin înjunghiere,  potrivit datelor furnizate de spital către Manchainformación.

Cum s-au desfăşurat evenimentele

Potrivit sureselor din apropierea anchetei, lupta a început în interiorul barului şi ulterior s-a mutat pe stradă, unde românul de 27 de ani a căzut secerat la pământ. Mai multe versiuni circulă despre ceea ce s-ar fi putut întâmpla în interior, deși nu se știe oficial dacă românul ucis era fostul partener al proprietarei barului, iubitul actual sau unul dintre cei doi prieteni care l-au însoțit pe fostul soț al femeii. Una dintre personale implicate în conflict ar fi un frate al femeii.

Răniții au fost transferați la spitalul Mancha Centro din Alcázar de San Juan. Femeia a fost deja externată. Unul dintre răniți suferă o fractură traumatică și este stabil.

Surse din Delegația Guvernului din Castilla-La Mancha au confirmat că există doi deținuți, dar Garda Civilă nu a dat mai multe detalii. Nici nu a clarificat relația românului cu proprietara barului. Se ştie doar că acesta locuia în Cebolla, un oraș din Toledo, la 170 de kilometri de Miguel Esteban. Ancheta Poliției Judiciare a postului Villacañas este în lucru, informează  ABC.es.