Un profesor a fost concediat după ce a refuzat să ascundă părinților identitatea copiilor

Un profesor a fost concediat după ce a refuzat să ascundă părinților identitatea copiilor Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

O școală din California a concediat recent o profesoară după ce aceasta a refuzat să respecte politicile districtului care îi cereau să ascundă de părinți tranzițiile de gen ale elevilor, a raportat Fox News Digital.

Jessica Tapia, o fostă profesoară de educație fizică care a lucrat la districtul școlar Jurupa din California, a informat că, din cauza credințelor sale religioase, nu va putea să mintă sau să ascundă informații privind bunăstarea copiilor de părinții lor. 

Informație prezentată părinților 

Profesoara a explicat că școala i-a cerut să se refere la elevi prin pronumele lor preferate și să ascundă aceste informații de părinții lor. De asemenea, i s-a spus să permită studenților transgender să intre în vestiarul care coincide cu identitatea de gen aleasă de ei. Tapia a spus că districtul i-a spus că ar fi discriminatoriu față de studenții transgender să nu permită băieților să intre în vestiarul pentru femei. 

"Am fost foarte clar cu ei. Dacă elevul are organe genitale masculine, nu îl las să intre în vestiarul feminin", a spus ea.  Tapia a declarat că, potrivit districtului școlar, elevii au dreptul la intimitate, chiar și față de părinți. „Dacă un elev împărtășește informații cu privire la preferința unui pronume sau crede că are un alt gen față de cel biologic, ar trebui să nu ascundem acele informații față de părinți", a explicat ea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tapia a primit o scrisoare semnată de asistentul de resurse umane, Daniel Brooks, în care se informa că districtul nu va putea satisface cererea ei și că va fi revocată din funcția ei pe 31 ianuarie. „Pe baza convingerilor religioase, nu poți fi necinstit cu părinții. Dacă un părinte a întrebat despre identitatea de gen a unui elev, nu poți îndruma părintele către un consilier, nu poți amâna ancheta”, se arată în scrisoare.

Discriminare pe baza credințelor religioase 

„Nu cred... că așa ne face Dumnezeu să iubim, afirmând acele minciuni și confuzii”, a spus Tapia. „Cred cu tărie că Dumnezeu a creat bărbatul și femeia, iar tu ești cine te-a făcut să fii. Și când cineva este confuz cu privire la asta, cred că sunt minciuni transmise de diavol”.

Districtul a negat afirmația Tapiei cum că a discriminat-o pe baza credințelor religioase. Districtul școlar Jurupa a declarat: „Districtul neagă acuzațiile doamnei Tapia. Districtul își ia în serios obligația de a se adapta convingerilor religioase ale angajaților săi. În același timp, Districtul este obligat să respecte toate cerințele locale, statale și federale, inclusiv legile anti-discriminare și legile care protejează drepturile studenților la intimitate, care sunt în vigoare pentru a proteja cei aproape 2.500 de angajați și 18.000 de studenți pe care îi deservim” 

Tapia a declarat pentru presă că intenționează să ia măsuri legale împotriva districtului, potrivit Conservative Review.